Brasil – Et fabelaktig dyreliv

Coatis eller nesebjørn som de kalles på norsk, var en merkelig dyreart jeg møtte på i Foz do Iguaçu og jeg må si jeg ble betatt av disse dyrene. De er nærmest blitt et symbol på byen og når man reiser rundt spesielt til fossefallet Cataratas er man nesten garantert sikkert å se noen. Jeg fikk faktisk et par av de på film også som jeg har lagt ut på facebooksiden knyttet til denne bloggen. De er noen snodige pattedyr og er kjent for å stjele mat fra turister der de springer rundt beina til folk. De virket helt tamme, men man skal være forsiktig meg å ta på de ettersom de fort kunne bite. Dyktige tyver var de også der de gikk rundt å skulle stjele maten til turistene.

Her er en link hvis du vil lese om fossen Cataratas : https://brasilbloggen.com/2021/05/19/cataratas-et-av-verdens-vakreste-fossefall/

Urubu eller svartkondor er en fugl man ser de fleste steder i Brasil. De holder steder rene ettersom de spiser døde dyr og det er ofte du kan se de spiser på en død gatehund som ligger i ei grøft, som forresten ikke er et veldig vakkert syn, eller et annet råttent kadaver. Noen skal vel gjøre den jobben også og de holder naturen ren. Disse på bildene ble tatt i en by jeg besøkte ved navn Paraty og disse var opptatt med og sortere søpla for å finne mat. Paraty var en utrolig vakker by jeg kunne tenke meg å reise tilbake til. Svartkondorene blir ofte forvekslet med gribber og hvis man prøver å oversette Urubu med hjelp av Google Translater blir ordet også oversatt til nettopp gribb. Enda en grunn til å holde seg unna Google Translater hvis man skal lære et nytt språk.

Her er en link til flere artikler om den vakre byen Paraty : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/paraty/

Ender er vel kanskje ikke en veldig interessant dyreart for de fleste, men jeg synes de er så gøyale. Dette bildet tok jeg i Gramado, en fjellby jeg også besøkte for en tid siden. Vakker by det også. Jeg fikk disse endene på kameraet på mobilen min. Jeg hadde nemlig kjøpt meg en fancy ny smart telefon som jeg ikke helt enda hadde lært å bruke. Kona ble litt oppgitt av at jeg sprang etter disse dyrene for å få de på film, men det var ingen andre mennesker rundt som så meg så da synes jeg ikke hun har grunn til å klage.

Her er en link til flere artikler om fjellbyen Gramado : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/gramado/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: