Den vakre Ferradura stranden

Idag måtte jeg en tur til sentrum av Buzios. Det er dit jeg må for å ta ut penger. Jeg bruker Bradesco banken som er noe billigere å bruke en banco24horas. Et lite sparetips til andre folk som bor i Brasil. Jeg tok en minibuss som jeg pleier utenfor huset mitt for å komme meg dit. Det var tidlig om morgenen, så sola hadde ikke begynt å steike på det varmeste enda, men det var uansett 30 varmegrader. Når man reiser rundt i byer i Brasil så henger det ofte store digitale skilt som viser gradene og gir ut annen informasjon, som f.eks å huske og bruke maske for beskyttelse for korona. Vel fremme i sentrum la jeg merke til hvor lite turister det var, noe jeg stusset litt på når det er høysesong. Det bruker å være folk i gata hele døgnet så og si. Passet fint for meg. Da fikk jeg gangfeltet for meg selv og jeg fikk også en ide om å gå til en annen populær strand i Buzios ved navn Ferradura. Det er godt skiltet fra hovedveien og den ligger på motsatt side av sentrum.

Jeg tok spaserturen dit. Jeg har vært der før for lenge siden, men jeg klarte å gå meg bort selv om stranden bare ligger et kort stykke unna sentrum. Heldigvis var det noen andre folk som var oppe denne morgenen så jeg fikk spurt om vei og de guidet meg fram dit jeg skulle. Det er viktig og kunne litt portugisisk i sånne tilfeller, engelsk kunnskapene er veldig lave i Brasil. Dette er nok et finere området i Buzios. Det er flotte villaer og gjestgiverier overalt og det er nok ikke noen billig overnatting på disse sovestedene. Jeg har tidligere sjekket boligprisene her, men en eiendom her får jeg nok aldri råd til. Skyhøye priser som rike folk gladelig betaler. Jeg hadde nok gjort det samme selv. Området er vakkert. Politistasjonen ligger også i området her, så det er nok et tryggere sted en mange andre nabolag også. Jeg har aldri vært borti noe kriminelt i byen her, eller Brasil forøvrig bortsett ifra kloning av bankkortene mine. Derfor jeg tar ut penger i banken og ikke bruker kort til vanlig. Jeg har alltid fått igjen pengene fra min norske bank. Dnb er hyggelige sånn sett.

Det tok ikke lange tiden før jeg var fremme til stranden, og selv om jeg har vært på dette stedet før så kjente jeg meg ikke igjen. Jeg er ikke alltid like flink til å huske steder, og det er som sagt veldig lenge siden jeg var her sist. Stranden var flott å se på som de ofte er i denne byen og det var noen folk på den selv om det var tidlig på morgenen. De fleste satt under en parasoll på stranden. Jeg så faktisk omtrent ingen i selve vannet. Jeg prøvde å ta meg en dukker og jeg skjønte fort hva folkene gjorde på land. Det var utrolig kaldt vann, noe stedet skal være kjent for. Jeg synes det er rart når det er så varmt i lufta. Det er også rart at det er så forskjell på temperaturen i vannet på de forskjellige strendene selv om de ligger i samme by og forholdsvis nærme hverandre.

Jeg ble ikke så altfor lenge på stranden. Jeg hadde hverken med meg solkrem eller parasoll å sitte under. Turen var ikke så veldig godt planlagt. Bare en liten impulstur jeg tok alene. Både på veien til stranden og på tilbaketuren tok jeg bilder av noen flotte vann. Kanskje jeg skal ta turen tilbake en annen gang med fiskestanga?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: