Kampen om Amazonas

Da får jeg prøve meg på en bokanmeldelse. Min første sådan. Jeg kjøpte ei bok over finn.no og den ramlet i postkassen Fredag. Jeg leste gjennom boka på ei helg. Det var utrolig interessant lesing.
Forfatteren er Arne Halvorsen og boka er utgitt i 2011. Dokumentarboka har 223 sider med mange lekre bilder. Forfatteren tar oss med på en tur til Amazonas og man får et interessant innblikk av menneskene som lever der, hvordan indianerne bor og hvordan folk livnærer seg i jungelen. Synes spesielt artiklene om gummitapperne og om hvordan tjuvhoggerne lever var utrolig spennende, og mange ganger følte jeg at jeg faktisk var i Jungelen. Man får også en veldig godt innblikk i hvordan gullgraverne levde og lever fortsatt den dag i dag. Forfatteren har dedikert et langt kapittel i starten av boka med flott utvalg av bilder, forklaringer og intervjuer med personer om hvordan folkene der lever.

Det sto også litt om byene i Amazonas. Både Manaus og Belem var nevnt. Byer jeg aldri har sett. Jeg har aldri vært i Amazonas heller, men det har helt klart blitt mitt nye reisemål etter jeg leste denne boka. Forfatteren skrev en kort artikkel om at han hadde vært på pirayafiske i Amazonas elva også. Han viste stolt frem fisken fra båten han satt i og poserte foran kameraet. Jeg tror ikke det var en Piraya han tok som han selv påstår i boka. Utifra bilder ligner den på en annen type fisk jeg selv har fisket i Brasil, som jeg tok i en elv. Husker ikke navnet på den i farten, men Piraya var det ikke. Boka var forholdsvis lettlest og fryktelig underholdende og det er det jeg forlanger av en bok, Og bli underholdt. Når man i tillegg lærer en del blir det også en stor bonus.

Kan varmt anbefale boka til andre Brasilelskere som er glad i dokumentarbøker og spesielt til de som er interessert i Amazonas.

Reklame
%d bloggere liker dette: