Cataratas- Et av verdens vakreste fossefall

Endelig er dagen her, og dette har jeg venta lenge på. Idag skal vi besøke Cataratas do Iguaçu – et av verdens vakreste fossefall. Stedet ligger et stykke unna byen Foz do Iguaçu, og man må ta både bil og buss for å komme dit. Billettene kjøpte vi over internett og kom på 41real pr person. Vi tok Uber fra hotellet og vi betalte 21real for turen. Det var en hyggelig og snakkesalig sjåfør som ga oss forskjellige reisetips. Han var også utrolig glad i å snakke engelsk. De få folka som snakker det språket i Brasil liker å vise at de kan det, eller kanskje de bare liker å øve?

Vel fremme til nasjonalparken måtte vi hoppe av for å ta en buss videre til fossefallet. Det ble litt venting på stedet og vi ble satt opp i forskjellige puljer som dro videre innover jungelen. Selv om vi måtte vente en tid før vi kunne reise var det egentlig helt greit. Det var et flott bygg med både spisesteder og suvenirbutikker man kunne titte i. Bussbilletten kostet ingenting, den var iberegnet inngangsbilletten og når det var vår tur fikk vi plass i øverste etasjen på den 2etasjes bussen. Flott utsikt, men ingen vinduer. Bussen var helt åpen uten glass eller tak. Det var selvfølgelig et metallgelender som sikkerhet så man ikke skulle falle av. Denne gangen fikk min kone vindusplassen, jeg sliter med høydeskrekk og merket jeg ble svimmel av å titte ned.

Bussen stoppet 1,5km unna fossen. Hyggelig busstur med forskjellige informasjon den tiden turen varte. Vi dro ganske langt innover nasjonalparken. Den siste biten måtte vi gå og de hadde lagt en flott gangvei med både gjerde som beskyttelse så man ikke skulle falle ned og veien var laget i betong. Var en enkel spasertur når de har lagt det opp på denne måten. 1,5km er vel ikke det lengste laget uansett. Vi kom nærmere og nærmere fossen og vi tok selvfølgelig bilder på veien. Møtte på en del fascinerende øgler også som jeg fikk tatt bilder av.

Fossefallet har blitt brukt i flere filmer bl.a Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Jeg følte meg litt som Indiana Jones da jeg gikk bortover gangstien også, dog i en litt større utgave. Vel fremme i fossen ble både jeg og kona mektig imponerte og jeg skjønner godt at dette stedet har mye turisme. Tror dette stedet er det vakreste stedet jeg har sett til nå. Det var litt skremmende enkelte steder også, pga høyden, men fortsatt et utrolig vakkert sted. De hadde tilogmed bygd gangveien uti selve fossen som en bro, og man kunne gå ut i enden og nærmest stå midt i fossen. Jeg prøvde også nettopp å gjøre det, men feiget ut. Kona mi som er litt tøffere brydde seg ikke noe om hvor høyt det var og gikk helt til enden selv om det var mange meter rett ned på den ene siden. Det er jo selvfølgelig et metallgjerde så man ikke faller, men det hjalp ikke på høydeskrekken min.

Vi ble advart av ubersjåføren om et dyr som het Quatis. En merkelig skapning som ser ut som en liten vaskebjørn, eller grevling eller hva jeg skal sammenligne dyret med. De kunne visst finne på å bite hvis de ble skremt, men de var noen kløppere til å stjele mat fra turister. Jeg så en fra bussturen til fossen, men jeg rakk ikke å ta bilde. Når jeg og kona gikk tilbake igjen for å ta bussen tilbake til hotellet fikk vi øye på ikke en, men hele to stykker som gikk i folkemengden for å finne mat. Gøyale skapninger som jeg også tok opp på video, men jeg får kun lagt ut bilder på bloggen så dere får kose dere med de.

Dette endte opp med å bli en helt fantastisk dag og fossen er nok den som har gikk mest inntrykk hittil på turen. Jeg vet ikke hvordan det skal gå an å toppe dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: