Hater kjøpesentre, men finnes unntak

Startet dagen på kjøpesenteret Cataratas JL shopping som ligger like ved hotellet der vi bor. Vi er fortsatt i byen Foz do Iguaçu. Vi var der like før det åpnet så vi fikk mye av senteret for oss selv. Nesten så det er overkommelig å gå rundt på kjøpesentre uten folk, men jeg synes fortsatt det er bortkastet tid. Dette senteret derimot var faktisk ikke så ille, og kona ble overrasket over hvor godt humør jeg var når vi gikk rundt der. Det var nok pga bilutstllingen inne på senteret som gjorde stemningen så hyggelig. De gamle bilene fra de forskjellige bilfabrikkene som var laget helt tilbake til 1927 var utrolig imponerende. De så helt strøkne ut også og det var som å reise 100 år tilbake i tid når jeg sto der.

Ford hadde helt klart de fineste bilene på den tiden, ihvertfall av de som var utstilt på dette stedet. Bilene de lager nå idag kan jeg ikke si det samme om. Ford nå idag står vel mer på verkstedet en på veiene. Jeg skrev ikke sistnevnte setning for å fornærme Ford entusiaster. Har bare hørt at de bilene har mye trøbbel og må ofte inn på reparasjon. Vi stakk også innom en pianobar på senteret. Vet ikke helt hva pianobar innebærer, men de hadde hvertfall kaffe der. 10,80 real for 1kopp kaffe er faktisk den dyreste kaffekoppen jeg noengang har kjøpt i Brasil. Det var et flott lite sted da, med god service. Skal ikke klage for mye selv om det kun ble med den ene koppen.

Etter en stund gikk vi videre fra senteret og rundt i byen for å gjøre noen små ærend. Litt mat på en billig buffet og en snartur innom banken. Det koster litt å reise på tur. Vi kom tilfeldigvis over en flott bokforretning som solgte bruktbøker og en del andre ting. Min kone kjøpte noen bøker, men jeg holdt meg til å bare titte litt rundt. Jeg har enda ikke lest ferdig de bøkene jeg kjøpte når jeg var i Petropolis for lenge siden. Når vi var på vei til kassen så jeg en stabbel med fiskeblader. Jeg endte med å kjøpe et par av dem ettersom det var skrevet reportasjer fra delstaten Parana som vi befinner i oss nå, og Ubatuba, byen vi var i tidligere på denne backpacketuren. 3 real per magasin. Et røverkjøp med andre ord.

Vi har jo tilgode å se det berømte fossefallet utenfor byen, og jeg leste også om en fuglepark man kan besøke her. Vi tar det en annen dag. Denne dagen fløy litt fort av gårde, og det var også ikke det ideele været til å se noen severdigheter. Jeg vil ha sol og blå himmel den ene gangen jeg skal se Cataratas do Iguaçu. Idag var det grått vær, overskyet og det regnet litt i korte perioder. Vi stakk heller tilbake til sovestedet vårt for å slappe av litt. Jeg har jo tross alt 2nye fiskemagasiner jeg kan bruke kvelden til å bla i.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: