Den store stygge vaskedagen

Da var den store vaskedagen her igjen. Det er viktig å ta et skikkelig vasketak ganske ofte nedi her for å holde både kakerlakker, edderkopper og andre insekter vekke fra huset. I Norge er det vel mer vanlig å ta stor rengjøringen før jul, her må man ta den noe oftere.

Var ikke så ille denne gangen, men gjesterommet måtte tas grundig. Var en stund siden sist. Rommet blir ikke så ofte brukt som de andre. Kona stakk inn først med sopekosten, mens jeg var som vanlig litt mer tung å få igang. Utrolig hvor mange kaffekopper jeg trenger før jeg skal starte å gjøre noe jeg ikke liker.

Jeg satt og slappet av i sofaen for å psyke meg opp til vaskingen når plutselig kona børstet frem en Lacraia. Du vet, de store stygge skolopenderne jeg har skrevet om tidligere. Jeg sprang ut, hoppet på toppen av en stol livredd for å bli bitt. Lillesøstera til kona på 15år var også på besøk den dagen og fikk foreviget øyeblikket med mobilen sin mens de begge sto i full latterkrampe. Vet ikke helt hvorfor disse brasilianerne synes det er så hysterisk underholdende at jeg ikke liker insekter og lurer samtidig på hvor lenge jeg kommer til og bli mobbet for denne episoden. Til mitt forsvar er de giftige og smertefulle å bli bitt av. Jeg har jo også brukt gift i alle sluk og sprekker rundt omkring i huset og vet ikke helt hva som får de til å komme inn hele tida, eller hvor de egentlig kommer fra.

Der ligger lacraiaen død, og flaska som tok livet av den står ved siden av.

Vi måtte også børstet litt ute for bl.a fjerne noen edderkoppnett. Edderkoppene her er en god del større en de hjemme i Norge, men av en eller annen grunn synes jeg ikke de er like skremmende. De holder seg ofte utendørs selv om jeg også har hatt en og annen plutselig krabbende på meg når jeg har sittet foran tvèn. Man skal uansett være litt forsiktige med de. Noen av de mest giftige edderkoppene befinner seg i Brasil, og det var faktisk ei i nabolaget for en tid tilbake som døde av et bitt. Hun var i slutten av 20 årene også så hun var ikke utgammel. Kommer man seg på sykehuset skal det vel gå bra.

Vi avsluttet dagen på et pastel spisested i nabolaget. Pastel er en typisk fritert gatekjøkkenrett som alltid går i smak. Hun som driver stedet har nettopp åpnet og selger de foreløpig veldig billig også. 10kr for en pastel og på grunn av størrelsen så skal det godt gjøres å spise mer en 2stykker. Det har blitt litt mye usunn kost i det siste, men man lever bare en gang.

Her en en annen artikkel om Lacraia for de som vil lese mer om disse ekle skapningene : https://brasilbloggen.com/2020/07/27/slanger-og-andre-krypdyr/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: