Slanger og andre krypdyr

I dag fikk jeg besøk av en slange på godt over en meter. Er ikke første gangen disse dyra har kommet på besøk. Denne var ikke av det frekke slaget og holdt seg på veien utenfor huset. Er mere ubehagelig når de faktisk tar seg til rette og kommer krabbende inn i huset, eller de lager seg et hjem i hagen under et tilfeldig banantre jeg har, og begynner å formere seg. Det har skjedd flere ganger tidligere når området var mere ubebodd. De siste årene har det blitt solgt mer og mer tomter i området og byggingen har for alvor skytt fart. De fleste dyr er ikke noe spesielt glad i mennesker og trekker seg tilbake til naturen. Denne krabaten var nok av det sosiale slaget og var nok mer begeistret for meg en jeg var for han. Det er jo selvfølgelig ikke alle av dem som er giftige, men jeg er som kjent ingen slangeekspert og holder meg på god avstand. Det er litt nedverdigende og innrømme det, men det er som regel kona som jager de vekk når de kommer krypende eller noen andre som tilfeldig er på besøk mens jeg låser meg inne på badet og venter til de er borte. Denne tuslet bort helt på egenhånd og jeg kunne på avstand ta et par bilder av den. De er ganske fascinerende, på god avstand vel og merke.

Bildet av Lacraia jeg lastet ned fra internett. En giftig skolopender jeg har altfor mange av både i hus og hage.

Dyret som plager meg mest nedi her, eller insektet blir vel mere riktig er en skolopender ved navn Lacraia. Et slags ekkelt 2farget tusenbein som kommer opp av sluket i dusjen. Giftige er de også og blir sammenlignet med å bli bitt av en scorpion. Vet ikke hvor mange ganger jeg har pilt ut av dusjen i bare ingentingen, med shampoen fortsatt i håret fordi jeg har hatt dette stygge vesenet inne på badet. Jeg satte meg ned en dag for å lære litt om hvordan jeg skulle bli kvitt dette uhyggelige skapningen. Skolopenderen et giftig nattedyr som holder til i sluk og under løse stein og fliser. Det er ikke selve giften i de som er verst, selv om den gjør deg sengeliggende noen dager, men den intense smerten man får når den stikker. Er mange som har blitt bitt i søvne når de krabber opp i senga på natterstid. Neimen så flott tenkte jeg, og fikk knapt sove på flere døgn. Har ihvertfall fått skiftet alle flisene på badet i tilfelle de holder til under der og tømt gift i alle sluk. Giften gir ifra seg en såpass sterk lukt så det er vanskelig å være i huset resten av dagen, men noe må man ofre for å sove godt om natten.

Reklame

En tanke om “Slanger og andre krypdyr

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: