Øl og appelsiner

Dagen startet ikke så bra. Jeg fikk beskjed av min bedre halvdel å ta oppvasken. Det er egentlig en jobb jeg gjør uten å klage for mye, men det var ikke bestikk og tallerkener jeg fikk beskjed om å vaske opp. Det var posen med appelsiner jeg kjøpte noen dager tidligere av lastebilen som sto ved siden av veikanten. Man må visst vaske frukten pga korona, noe jeg tror er en stor overdrivelse. Ettersom man er gift med ei fra Brasil så finner man fort ut at det er bedre å gjøre som de sier istedet for å starte en diskusjon tidlig på morgenen.

Dagen tok seg opp etterhvert når kona lagde middagen. Hun er ikke bare vakker, men har gode kokke egenskaper også, noe jeg ikke innehar. Brasilianere er ofte bedre til å lage mat. Man spiser ikke ferdig industriell mat nedi her, men lager den fra bunnen av. Kvinnene bruker ofte flere timer på kjøkkenet for å kokkelere etter alle kunstens regler. Middag spiser man to ganger om dagen, selv om de kaller det første måltidet lunch. Frokosten består som regel av brød kjøpt på det lokale bakeriet.

Et typisk smakfull brasiliansk måltid. Bønner,ris,salat og noen kjøttbiter. Denne gangen kylling.

Når kvelden nærmet seg dro vi til nabobyen Capo Frio for å ta noen kalde øl. Jeg var sjåfør og måtte pent holde meg til kaffe og vann, mens kona bestilte den ene ølen etter den andre. Stedet vi benket oss til på het Sintona Gastrobar. En liten hyggelig bar ikke langt unna Praia do Forte stranden. Kona bestilte seg en Corona. Jeg stakk til nabokafeen og bestilte en kaffe. Fyren i kafeen solgte iskrem også og var litt vel pågående når det gjaldt å få inn et iskremsalg. Jeg takket høflig nei, men kaffen hans falt i smak.

Sintona Gastrobar som ligger ca 100-200 meter unna stranden Praia do Forte.Fint sted til å slappe av med et par kalde

Vi satt der noen timer. Kona ville slå ut håret litt og mens hun startet på den neste ølen gikk jeg å bestilte en ny kopp kaffe. Jeg fikk utrolig mye mindre kaffe i kopp nr2 så jeg turte ikke å bestille en kopp til. Når jeg skulle betale skulle han igjen prøve å prakke på meg iskrem, noe jeg igjen takket pent nei til. Grunnen til at vi dro litt tidligere en vanlig var pga noen bråkete fulle folk ved nabobordet. Vi ble ikke bitre og grinete pga det. De var vel bare litt vel beruset noe jeg sikkert har vært mer enn en gang i løpet av livet også. Stikk gjerne innom baren hvis dere noen gang er i Capo Frio. Hyggelig betjening, god service og forholdsvis billige priser. 38 real(76kr) for 2 Corona øl, en stor drink og en liten vannflaske til meg. En billig kveld ute på byen

Reklame

En tanke om “Øl og appelsiner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: