Fisking i høye bølger

Da dro jeg og svigermor på fisketur igjen. Hun ville prøve et nytt sted. Fiske på noen steinklipper på tucunsstranda. Jeg har vært der før så liten vits i å prøve sa jeg, men sta som disse kvinnfolkene kan være til tider skulle hun absolutt dit. Da var det å parkere bilen nærmest mulig å spasere bortover stranden til steinklippene som lå ved siden av. Spisse steiner og vanskelig terreng å gå i. Bølgene var såpass høye også så vi måtte opp i høyden for ikke å bli tatt av havet. Selv om jeg fant en grei sitteplass måtte jeg fjerne meg når de største bølgene kom. Kliss våt både jeg og fiskesekken, men i denne varmen tørker det meste fort. Det å kaste ut snøret var også en fiskekunst i seg selv. Balansere på steinklipper som en fjellgeit er tydeligvis ikke min sterke side. Det var også steingrunt langt til havs, noe jeg var klar over på forhånd. Det tok ikke lang tid før svigermor skiftet menig og ville dra et annet sted. Turen var ikke helt bortkastet uansett. Jeg fikk i det minste tatt noen flotte naturbilder før vi dro for å teste fiskelykken en annen plass.

Vi dro heller til et sted som heter Vila Verde. Det stedet kjenner vi begge to godt. Vi har fiska der en del ganger tidligere. Når vi kom frem var det en del folk der. Noen fisket, men de fleste badet på den vakre stranden der. Det har nok kommet en del turister til byen. Det hadde også kommet en del fascinerende skilpadder til stedet også. Sist gang jeg var her fikk jeg uheldigvis en på kroken. Jeg var litt redd det skulle skje denne gangen også.

Sola kom sterkere frem lengre utpå dagen, men jeg kom forberedt og hadde med solkrem. Det er menneskelagd gangvei ut i havet så man kommer langt ut til havs når man står i enden av disse enorme sandsekkene. Det jeg fryktet skjedde etter ikke så alt for lang tid, jeg fikk ei skilpadde på kroken denne gangen også. Jeg fikk den noenlunde på land og jeg fikk løsnet den med noen enkle manøvre. Denne slapp med skrekken og kom seg uskadet ut til havs igjen.

Her kan dere lese mer om Vila Verde : https://brasilbloggen.com/2020/07/13/fisketur-til-vila-verde-buzios/

Eller om forrige fisketur jeg også fikk ei skilpadde på kroken : https://brasilbloggen.com/?p=2373

Fisk ble det dog ikke så mange av, men det ble nok til en liten fiskemiddag i det minste. De var ikke så store heller, potetgullmat som Lars Monsen fint sa det i et av sine flere naturprogram. Fritert fisk er intet mindre en enn delikatesse, men om det er sunt skal være usagt.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: