Den kokende brasilianske januarvarmen

Det er ingen tvil om at varmen har kommet for å bli. Denne januarvarmen er snart i ferd med å ta livet av meg. En liten overdrivelse, men det føles ihvertfall sånn. Får håpe det kommer regn snart så man får kjølt seg ned litt. Det har bare vært blå himmel og sol så lenge jeg kan huske nå og jeg savner faktisk litt den norske vinteren. Selvfølgelig ikke nok til å hoppe på et fly og reise tilbake til mitt hjemland, men tanken har streifet meg mer enn en gang i denne intense varmen som er nå.

Man blir så daff av denne sola også. Man kan jo alltids legge seg på stranda, men det er ikke noe kaldere der selv om man kan avkjøle seg i havet. Jeg er såpass hvit i huden at jeg prøver å unngå strand og sol, ihvertfall midt på dagen når sola steiker som verst. Jeg prøver selvfølgelig å bevege meg noe og tar noen småturer rundt i nabolaget jeg bor i. Jeg må si det er vakkert her selv om det er litt for varmt i været på denne tiden.

Jeg tar ofte noen småturer for bl.a å lete etter hvor hesteeieren har plassert hesten sin. Jeg plukker som nevnt opp møkka og slenger den i hagen grytidlig om morgenen før nabolaget våkner. Tror jeg har plukket opp det meste i flere gater og jeg har snart fylt opp hagen med hestemøkk som blir til fremtidig god gjødsel. Greit og ha noen hobbyer, selv om mange ser på det som litt sært.

Jeg gikk forbi et enorm banantre i nabolaget også. Når sant skal sies gikk jeg forbi flere, men dette treet jeg tok bildet av var utrolig stort. Jeg fikk beskjed av en selvutnevnt planteekspert for en tid siden at banantrærne ikke gir frukter om de vokser mer en 4 i en klynge. Dette treet har mange flere og det henger da ei bananklyse i toppen av stammen. Har jeg blitt feilinformert? Det finnes som nevnt så mange eksperter så det kan nok hende typen tok feil. Det var allikevel et fint tre,

Sumper er det også mange av i nabolaget. Det finnes en del ubebygde tomter enda og mange av de fylles opp av vann og det blir et sumpaktig terreng noen steder. Flott å se på, men det er på sånne steder myggen koser seg. Det er nok en grunn til at jeg har mange av de i leiligheten. De forsvinner vel etterhvert når tomtene blir solgt og bygd ut, og jeg får håpe det skjer snart så jeg slipper og bli spist opp av disse insektene.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: