Fisketur til Vila Verde , Buzios

I helga fikk vi overraskelses besøk av svigermor og mannen hennes. Vi får ofte besøk på helgene av venner og familie. Synes nordmenn har noe å lære der, vi har som regel lett for å havne foran pcen eller tven etter en slitsom arbeidsuke. Jeg er selv en av dem. Brasilianere er litt mer sosiale noe som tok meg litt tid å venne meg til ettersom jeg er en introvert nordmann som trives godt i eget selskap med bøker og dokumentarer på Youtube.

Svigermor tok med fisk, jeg og kona sto for tilbehøret bønner,salat og ris. Typisk brasiliansk middag som alltid faller i smak. Er ofte vanlig å spise middag to ganger nedi her, noe som gleder et matvrak som meg. Lage maten er jeg derimot ikke så flink til, men jeg fikk ihvertfall skrelt 3 hvitløksfedd. Det er et mål jeg har i fremtiden, lære litt mer om mat og spesielt sunn mat. Synes vekta begynner å bli faretruende høy også, så noen matkunnskaper hadde vært på sin plass. Men Ettersom datamaskinen er ødelagt og jeg kun bruker en Tablet får jeg legge den planen på vent. Synes det blir litt slitsomt å sitte og lese meg frem til matkunnskaper på en så liten skjerm. Har ikke helt engasjementet heller, er nok der hovedproblemet ligger.

Senere på dagen ble det en fisketur til et nabolag ved navn Vila Verde. Et lite nabolag i byen Buzios. Er ikke så veldig langt dit. Ca 15min med bil fra der vi bor. Veldig fint sted, men er litt utsatt for kriminalitet. Litt for mye krattskog for kjeltringer å gjemme seg i, og litt for langt unna sentrum og politistasjonen. Går man rundt som en fattigfant med ei fiskestang får man nok gå i fred uansett.

Klargjøring av fiskeutstyr mens jeg tar meg en kaffekopp

Jeg startet fisketuren med en kaffekopp mens svigermor ordnet fiskeutstyret. Jeg har ikke helt greie på havfiske så er greit og ha med noen med erfaring. Blir også litt lat av solsteika der jeg satt på stranden, men svigermor er som alltid litt mer stressa av seg. Jeg burde vel egentlig fulgt med litt mer når det er klargjøring av fiskeutstyret. Hadde vært gøy å kunne reise på en fisketur uten å være avhengig av andre til å ordne og stelle for seg, men det får jeg ta neste gang. Livet er ikke bare burde burde.

Her er fiskeinteressen på topp

Mens jeg og de andre fisket fant kona seg et lunt sted for å sove. Er vel ingen som er så lite interessert i friluft som henne. Skal ikke klandre henne ,fisken var ikke på hugget i dag.

Jeg fikk kun ei krabbe som jeg tok bildebevis av. Fikk også en type fisk jeg ikke har sett før. Det finnes så mange fisker i forskjellige farger i havet her så det er ikke første gangen det skjer. Den var såpass liten så var ingen matfisk uansett. De andre fikk ikke noe særlig heller. Når det begynte å mørkne og kona endelig våknet var det på tide å dra hjem. Får håpe det blir noe mer fisk neste gang vi prøver fiskelykken.

Reklame

2 kommentarer om “Fisketur til Vila Verde , Buzios

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: