Koronasituasjonen i Brasil

Det har stått mye skriverier om koronasituasjonen i Brasil i norske medier. Ifølge de er landet rene ville vesten der ingen bryr seg om hverken Korona eller smitte. Nå har jeg vært her en ukes tid og kan si at dette bare er tull. Jeg merket det allerede når jeg landet på flyplassen i Rio de Janeiro at de tar pandemien veldig seriøst.

Bruk av maske foregår alle steder her. Man har faktisk ikke lov til å gå ute blant andre mennesker uten maske, og hvis man bryter regelen kan man bli bøtelagt. Skolene har fortsatt stengt og har vært stengt siden Mars. Noen som sier at skolene ikke skal åpnes før til neste år. Om det er noe hold i det utsagnet vites ikke. Nå studerer folk hjemme fra over internett.

Kommunen har satt ut vasker så publikum lettere kan vaske hendene.

Det er veisperringer inn til de fleste byer og politiet har satt opp barrikader og sjekker hver enkelt bil om papirene er i orden. Har man ikke bevis for at man tilhører byen slipper man rett og slett ikke inn. Jeg så til og med at politiet gikk inn på bussen som skulle passere om alle menneskene hadde papirene i orden.

Veisperring hvor politiet sjekker papirer, Jeg tok bilde litt på avstand. Jeg turte ikke å gå så nærme for å ta bildet. Politiet bærer alltid våpen i Brasil og ser ganske alvorlige ut

De fleste stedene er fortsatt nedstengt og arbeidsledigheten har skutt i været. For at folk skal få råd til nødvendige husholdningsartikler og mat gir regjeringen ut 600-1200real til folk som har mistet jobbene sine og dermed må holde seg hjemme. Pengene hentes i nærmeste bank og utenfor de fleste bankene er det lange køer for at folk skal få sine etterlengtede penger. Skal man inn til supermarkedet for å handle mat står det en ved døra å sprayer alkohol på hendene til alle kundene som skal inn. Det samme gjør de utenfor samtlige restauranter også.

folk i kø utenfor en bank for å hente sine 600 real som regjeringen gir ut for å hjelpe folk

Tross i alle disse tiltakene øker fortsatt smitten og dødsfallene er nå oppe i 66 868. Det er 1,67millioner bekreftede smittede, men her er det nok store mørketall. Presidenten i Brasil har aldri hatt noen tro på dette viruset, og han har det fortsatt ikke den dag idag. Jeg vet ikke om han bagatelliserer viruset for og ikke skape panikk eller om han faktisk mener det. Nå har Bolsonario selv fått påvist Korona etter testing, noe norske media allerede har plukket opp. Mange som mente at han er både døende og ligger på sykehuset. Dette er også bare tøv. Han er allerede i fin form som han selv har uttalt i brasiliansk media.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: