São Pedro da Aldeia

Selv om det var veldig grått i været, som det ofte er i Juli som tross alt er en vintersmåned i Brasil tok jeg og kona en liten tur til nabobyen São Pedro da Aldeia. Den ligger ca40minutter med bil unna byen Armação dos Búzios og er en av flere strandbyer vi har besøkt flere ganger tidligere. Den er ikke så kjent for turister, men den har noen vakre strender den også. Den ene ligger ved hovedveien. Problemet er at vannet er såpass forurenset så man kan ikke bade der, men kommunen har satt opp både fotball mål og laget til et flott sted hvor folk kan trene for å holde sommerkroppen i form.

Byen er ganske utsatt for kriminalitet, ikke i sentrum der vi oppholdt oss, men man skal ikke reise langt vekk fra sentrum før man kommer til virkelige utsatte steder. Kona vokset opp i utkanten av denne byen og familien hennes bor der enda. Vi fikk ikke tid til å besøke dem og egentlig skal jeg vel holde meg unna mest mulig folk de første ukene i tilfelle jeg har dratt på meg korona på flyreisen uansett. Vi utsatte besøket til en annen dag.

Midt i sentrum ligger det ei utrolig vakker kirke med navn Igreja Matriz de São Pedro.
Jeg tok 10talls bilder av den, men den ser mye bedre ut i virkeligheten enn den gjør på bildene. Man kunne også stikke innom kirka for å ta en titt noe jeg også gjorde,
men den var mest imponerende fra utsiden. Jeg liker gamle bygg, spesielt av gamle kirker som oftest er de flotteste byggene i de fleste byer. Jeg er ikke religiøs av den grunn, bare liker gammel arkitektur.

Igreja Matriz de São Pedro. Ei vakker kirke som er absolutt verdt et besøk

Byen har 104 476 innbyggere ifølge Wikipedia så det er ingen storby vi snakker om. Men jeg synes småbyer ofte er ganske sjarmerende. Her finner man ikke høyblokker og skyskrapere, men mange gamle små bygninger som ser litt slitne ut. De er fortsatt fascinerende å se på noe som gjør det interessant og bare spasere rundt omkring her.

Et tilfeldig gatebilde for å gi et innblikk i hvordan en småby i Brasil ofte ser ut. Tok bildet rett ovenfor bussholdeplassen i São Pedro da Aldeia

Vi stakk turen innom ei annen strand ved navn Praia do Sol et lite stykke unna sentrum. Det er godt skiltet så det er ikke et problem å komme seg dit. Den stranden er det helt klart verdt å ta turen innom, spesielt på helgene når stranden er fylt opp av festglade mennesker som samler seg for kalde øl og brasiliansk musikk. Nå som koronaen herjer på det meste er strandbarene stengt, men man kan fortsatt ta noen svømmetak i vannet. Det er også flere andre strender man kan velge mellom å slappe av på i denne byen, men de rakk vi ikke stikke innom idag. Ettersom det er utrolig grått i været blir bildene deretter. Det finnes bedre bilder som ligger ute på internett hvis dere vil undersøke stedet nærmere.

Stengte barer i Praia do sol. Vakker strand men utrolig gråe bilder. Godværet lar vente på seg

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: