Spasertur til Manguinhos

Tok en en spasertur til Manguinhos idag. Et fint nabolag i Armação dos Búzios, spesielt hvis man kommer seg litt bort fra hovedveien som består av noen bensinstasjoner og små butikker. Jeg gikk forbi noen flagg som sto på rekke og rad på begge sider av veien, og det tok ikke lang tid før jeg fikk øye på det Norske flagget. Merket at patrioten i meg ble vekket med en gang. Lett for å bli sånn når man ser noe fra sitt hjemland. Det svenske og danske var der også, det er ingen tvil om at de setter pris på Skandinavere på dette stedet. Det ligger et godt stykke unna sentrum så man er heller ikke så «plaget» av turister her, selv om det finnes flotte restauranter som ligger litt bortgjemt til. Skal skrive litt om de senere, men først må jeg spise på en av de først.

Jeg stakk innom et sted som solgte planter som lå etter hovedveien. Litt usikker på navnet, men de har et godt utvalg i trær,planter,busker og tilbehør. De var ikke så altfor billige på pris. Det ligger såpass sentralt til for folk så da blir prisene litt deretter. Skal man finne billige planter må man litt vekke fra sånne steder og kjøpe det av helt vanlige folk som selger planter som en bi-inntekt fra eiendommen sin. Mye billigere og det står som regel et skilt på stedet som Horta eller Plantas. Stikker man innom sånne steder er det alltid en slant å spare, selv om utvalget er noe mindre.

Jeg har et lite hageprosjekt på gang så trenger bl.a noen palmetrær. Det ble bare med tanken i dag, men jeg tok noen bilder før jeg gikk. Fikk noen rare blikk ettersom jeg tok bilder, eller kanskje fordi jeg ikke kjøpte noe. Fyttigatta for en gjerrigknark kanskje de tenkte? Før jeg dro min vei med ferske nye bilder på tableten.

Det var fryktelig varmt i været denne dagen, noe som ikke alltid er tilfelle i Juli som tross alt er en vintermåned i Brasil. Jeg fikk handlet noe småting, ingenting jeg egentlig ikke hadde bruk for, før jeg stakk ned til Manguinhos stranden. Det jeg liker best med denne stranden er at det så å si aldri er kaldt vann der. Du kan bade hele dagen uten å være plaget av at vannet er for kaldt. Jeg hadde ikke tid til å bade hele dagen, men en rask dukkert for å avkjøle seg litt må man ta seg tid til. Hva er ellers poenget med å bo i en strandby.

Det var en del andre folk på stranden også, både barn og voksne. Denne stranden har nesten ikke bølger og man må gå langt uti for å komme på dypt vann. Perfekt sted for familier som er på barneferie. Lite av turister her nå ettersom byen er stengt ned pga korona, men ta gjerne turen når den åpner igjen.

Jeg fikk også et tips fra en leser at jeg aldri brukte mellomrom etter punktum, noe jeg ikke var klar over at man skulle ha. Takk for tipset. Nå bruker jeg det hele tiden og artiklene blir seende litt bedre ut.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: