Jeg elsker Mandager

Jeg elsker mandager har blitt et kjent uttrykk som Petter Stordalen bruker titt og ofte i talene sine. Men da har han ikke brukt mandagen til å luke ugress fra en parkeringsplass i den brasilianske varmen. Det var overskyet og litt vind, men var fortsatt klamt i været. Jeg skjønner ikke hvordan ugresset kan vokse frem heller. Jeg la et tykt plastikklag før jeg fylte opp parkeringsplassen med grus, enda klarer disse uvekstene å vokse seg frem. Noen som har tips? Har prøvd roundup tidligere, men etter 2 uker kom gresset frem igjen. Ser dere forresten det lille Papayatreet på bildet?

Jeg måtte gjøre jobben med skadet fot også. Brasilianere bruker svamp for å ta oppvasken og ikke oppvaskbørste. Vi har enda ikke skaffet vaskemaskin. Problemet er at man lett mister glass og bestikk når man vasker opp med denne tåpelig svampen. Jeg mistet et glass som knuste og klarte jo selvfølgelig å kutte opp litt av foten. Det gjorde lukinga litt mer kronglete og det tok enda lengre tid en det skulle for å få vekk all ugresset.

Etter parkeringsplassen var noenlunde fri for ugress er det flere steder i hagen som trenger litt luking og stell. Med tanke på hvor lite en gartner tar for å jobbe en dag så kunne jeg kanskje bare betalt en person for å gjøre all jobben. Sist gang betalte jeg rundt 200kr for en dags jobb, men da var jeg i Norge og hadde ikke mulighet til å gjøre jobben selv. Når jeg er i ganske grei form, og enda ikke har passert 40 år har jeg ikke samvittighet til å betale noen selv om de helt sikkert hadde utført jobben litt raskere. Jeg skal tross alt ha noe å gjøre jeg også.

Banan trærne mine spirer og vokser i jevnt tempo og det skal nok ikke så mange måneder til før jeg atter engang kan gå å høste egne bananer. Som du ser på bildet må det en del luking til der også. Det eneste jeg får til å gro på denne flekken er ugress. Bygget du ser på bildet er min fremtidige planlagte utegrill som har stått sånn ganske lenge.

Til nå har det bare blitt brukt som et fristed for å ta en kaffekopp når sola skinner som verst. I det siste har det bygget uendelig mange edderkoppnett under dette taket. Edderkoppene er så sykt store også. Det er ikke like koselig å sitte der å slappe av nå. Jeg må nok bare finne et nytt sted å ta morgenskaffen på. Hvis noen har noen tips om hvordan jeg kan fjerne ugress og noen kjempesvære edderkopper skrik ut. Her er ingen forslag for tåpelige. Imellomtiden får jeg drikke kaffen innendørs.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: