Larver i komposten

Jeg skrev et innlegg for en stund siden om en kompostbinge jeg har utenfor huset mitt. Den har jeg allerede tømt siden sist og jeg har fylt den opp enda en gang på forholdsvis kort tid. Jeg har tatt mye hestemøkk fra gata ettersom mange har hester her, og jeg har hatt utrolig mye bananskall og andre matrester oppi der. Ettersom jeg kun har spist frukt i det siste sammen med mange andre som har kommet på besøk, og alt har blitt tømt oppi den svarte dunken, har den fylt seg opp på en veldig kort tidsperiode. Den forrige som hadde ligget der en stund har jeg allerede brukt rundt banantrærne mine i hagen. Siden sist har det siste treet også gikk frukter. Trærne vokser jo i klynger og til nå har jeg 3 klynger med banantrær og alle gir faktisk fra seg bananer. Jeg gjorde nok noe riktig med den første jorda som tydeligvis har gitt mye næring til trærne i hagen.

Den nye komposten derimot må jeg ha gjort et eller annet feil. Den er fylt med larver som kravler rundt når jeg prøver å røre litt i komposten. Noen som vet om dette er normalt? Hvis noen har noen tips om hvordan jeg kan bli kvitt dem tas det imot med stor takk. Det har jo også rent ut mye veske fra komposten nedentil i tønna som også stinker ned uteområdet. Tror kanskje jeg har brukt altor lite jord i forhold til fruktskall og matrester. Mye av fluene kommer jo også inn i huset som også samler seg på stedet og hvis det er sånn det skal være og lage kompost kjøper jeg nok heller matjorda istedet. Det ligger på over 30grader i lufta mesteparten av døgnet også nå, midt på dagen kanskje enda varmere. Kanskje temperaturen har noe å si? Kvalmende er det ihvertfall. Jeg rotet i komposten nettopp og hundrevis av larver kom frem og jeg går rundt med en følelse av at disse stygge insektene sitter på meg. Jeg orket ikke å ta bilder av komposten mens larvene kravlet rundt, men jeg tok et bilde av komposten mens larvene hadde roet seg. Jeg googlet problemet og fant et svar at om man heller kokende vann over skal visst larvene dø. Noe som høres logisk ut. Jeg har jo også selvfølgelig prøvd det til liten nytte. Det hjalp kanskje på noe, men det virker mest som om larvene stikker lengre ned i dunken og overlever. Noen som har noen tips?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: