Vinteren er over!

Da er vi godt uti Desember allerede og tiden går forrykende fort når man hygger seg. Desember er forresten en sommermåned så den brasilianske vinteren er endelig over holdt jeg på og si. Jeg liker faktisk vinteren her bedre og bedre. Det begynner å bli faretruende varmt nedi her og jeg går mer eller mindre å svetter mesteparten av dagen. Heldigvis blir det noe kjøligere på kvelden så jeg får fortsatt sove sånn noenlunde. Når sommeren slår inn for fullt koker det hele døgnet og søvn har lett for å bli en mangelvare. Jeg har uansett kraftige ventilatorer i taket for å kjøle ned rommet noe. Jeg har også laget til et hull i veggen for å sette inn en air condition, men det har hittil bare blitt med tanken. Får skaffe meg det før sommervarmen slår inn for fullt.

Det er en ting som hjelper når svetter siler i den brasilianske sola og det er kokosnøttvann. Jeg er faktisk så heldig at jeg kan gå å forsyne meg av kokosnøtter fra min egen hage. Jeg har kun et tre så jeg drikker opp kokosnøttene fortere enn de vokser så jeg må nok belage meg på å plante flere trær. Det er ingenting som er mer avkjølende en kokosnøttvann og det sier at det hjelper utrolig godt mot fyllesyke også. Jeg er kanskje uenig i det sistnevnte, og det eneste som hjelper mot tømmermenn og hodevondt dagen derpå er å ikke drikke i det hele tatt.

Hvis man fortsatt er varm og kokosvann ikke hjelper kan man alltids stikke på stranden en tur. Jeg og kona var for noen dager siden på ei strand som heter Marina i nabolaget ved samme navn. Stedet ligger like ved et annet nabolag ved navn Rasa. Jeg skrev et innlegg om den plassen også for en stund siden. Kan lese mer om det her : https://brasilbloggen.com/2020/07/02/rasaarmacao-dos-buzios/

Det var veldig enkelt å finne igjen stranden, og pga vinden som blåste kaldt fra nord, eller hva slags himmelretning den kom fra når vi besøkte den, var det veldig avkjølende og bare ligge på den en stund og ikke gjøre noe. I denne varmen som er på sommeren et det nok det som hjelper mest, hoppe i det friske saltvannet i havet. Tror faktisk jeg reiser på den stranden igjen nå for å ta en avkjølende dukkert.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: