Bitter farvel til fjellbyen Teresópolis

Den siste dagen i Teresópolis var litt vemodig. Spesielt jeg ville ha noen ekstra dager i denne flotte byen, men kona savnet hjemmet vårt i Buzios og hun hadde også et kveldskurs som ventet på henne. Vi rakk å gå litt rundt i byen for siste gang før vi checket ut av hotellet.

Vi stakk innom en vannkilde midt i byen ved navn Fonte Judith. Der gjorde vi som mange andre og fylte opp vannflaskene våre. .Jada, jeg vet man kan kjøpe vann. Det er uansett mere stas å fylle opp flaskene rett fra naturen. Prisen for ei vannflaske er bortimot 10kr noensteder her, så flere flasker man fyller opp mere sparer man. Jeg fylte opp kun 2 store 1,5liters flasker. Det er begrenset for mange liter vann jeg orker å drasse på.

Det var en innsjø som ligger i byen ved navn Lago da Granja Comary. Det var et sted jeg hadde mest lyst til å se før jeg dro. Stedet hadde kun visse åpningstider så det var stengt når vi dro dit. Det har blitt bygd et stort leilighetskompleks der. Synd at en vakker innsjø ikke skal være åpen døgnet rundt, men som vanlig er det pengene som rår.

Det brasilianske landslaget har også treningsleir i byen, men de var ikke der og spilte når vi var der. Med tanke på hvordan det laget har spilt de siste årene burde de kanskje ha tilbrakt mere tid der? De er nok fortsatt en god del hakk bedre en det norske, noe jeg blir påminnet om hele tiden av brasilianere.

Jeg kunne også tenkt meg mer tid i nasjonalparken jeg besøkte og blitt med på noen av de fjellturene for å se de berømte fjellene som Dedo de Deus (guds finger) eller Mulher de Pedra (kvinnen av stein). Sånne ting må vi ta en annen gang. Nå er turen over og jeg har allerede planlagt neste tur når jeg reiser tilbake igjen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: