Valgdag i Cabo Frio

Jeg og kona tok en søndagstur til Capo Frio helga som var. Når vi tok bilen til nabobyen passerte vi et tettbygd strøk der det tydeligvis pågikk et valg. Tror det var kommunevalg den Søndagen, uten at jeg følger så mye med på politikk hverken i Brasil eller hjemme i Norge. Det interessante med dette valget var feiringen i gaten. Barene var fulle av folk og jeg tror nok de fleste brukte dagen for en unnskyldning til å ta seg en fyllekule. Det var nesten umulig å kjøre gjennom bydelen. Fulle folk som krysset veien og ingen brukte maske. Det er ikke rart koronaviruset sprer seg nedi her. Nå har man jo fått fra sikre kilder at korona ikke er skadelig, med sikre kilder mener jeg Trump og Brasils president Bolsonaro. Hvor pålitelige de to er er vel noe ubevisst, men jeg velger ihvertfall å holde avstand så får de andre vanke på bar i klynge på selveste valgdagen.

Vel fremme i Cabo Frio ble det en tur på restauranten Tia Maluca som jeg skrev om for en stund siden. Vi kjøpte de samme kjøttbitene som sist , med tilbehør og prisen kom på 126 Real med drikke. Litt stiv pris, men man må unne seg noe. Det vi ikke klarte å spise opp tok vi med hjem. Dere kan forresten lese om spisestedet her også : https://brasilbloggen.com/2020/10/26/romantisk-kveldsmat-i-cabo-frio/

Ikke langt unna spisestedet ligger det en flott strand. Ikke av de største, men uansett et vakkert sted omgitt av vakker brasiliansk natur. Vi fant et tre med litt skygge under der jeg og kona satte oss under for å slappe av og fordøye måltidet. Det var en del fiskere der også, uten at de forstyrret oss.

Etter en stund der dro vi videre. Capo Frio har jo mange vakre steder og by på, og vi stakk til en lagune jeg har vært på mange ganger før. Vi satte oss der på hver vår strandstol vi hadde tatt med og vi var så heldige at vi fant et ledig tre vi kunne sitte under på den plassen også. Vi var heldige på denne dagen. Sitte under et tre som skjermer for sola gjør underverker for kropp og sinn. Det er nok med flotte barer man også kan benke seg til etter dette vakre vannet, men i motsetning til folkene under denne valgdagen hadde vi med egne stoler og holdt oss til vann. Ingen av oss badet denne dagen. Det overlatet vi til de glade barna som tydeligvis ikke brydde seg om vannet var kaldt eller litt vel grumsete. Jeg har ingen anelse om hvordan vannet er, men det er mange steder de sender kloakken rett uti vannplassen for å spare penger. Man har også fått beskjed at man ikke skal bade på en veldig vakker strand i samme lagunen så jeg tviler litt på hvor rent vannet er. Barna som lekte bekymringsløst i vannet brydde seg lite om det.

Vi ble ikke så altfor lenge. Det var faktisk litt for varmt. Vi er nå inne i November og sommeren kommer for fullt. Det tar litt tid før man venner seg til varmen og denne dagen lå det på rundt 30 grader. Det blir nok helt sikkert varmere også, men da er jeg vel forhåpentligvis litt mer vant til sola. Det ble uansett en flott dag selv om det ble litt tidlig kvelden.

Reklame

2 kommentarer om “Valgdag i Cabo Frio

    1. Det burde jeg kanskje gjort, men synes politikk blir uinteressant veldig fort både i Brasil og Norge. Presidentvalget for en tid tilbake var jo ganske spesielt. Opptøyer i gatene og han som ble president ble vel knivstukket også hvis jeg ikke husker feil.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: