Båttur i Arraial do Cabo

Jeg og kona tilbrakte deler av helgen i nabobyen Arraial do Cabo. Vi har vært her noenganger tidligere og vi hadde ikke planlagt turen noe i forveien, ble bare en impulstur. Mange av småturene vi reiser på er ikke så nøye planlagt. Vi bare pakket med oss litt solkrem, litt frukt og et ekstra skift i tilfelle vi bestemte oss for å ta noen svømmetak i havet. Det er såpass varmt på denne tiden at det er litt slitsomt å holde seg innendørs. Man må ut i frisk luft og lufta er som oftest kjøligst ved havet.

Bussturen vi tok for å komme oss dit ble noe slitsom. Ikke pga varmen, men ofte nedi her kommer det selgere på bussen som alltid skal prakke på deg noe. Andre ganger er det vanlige tiggere som steller seg foran i midtgangen for å holde ei sympatitale som skjedde denne gangen. Det er de samme historiene som går igjen hver gang. De trenger penger til familien, mista jobben, staten bryr seg ikke eller de drar inn eller annen religion for å få passasjerene på sin side. Rusmidler er det ingen av de som nevner, men jeg har en mistanke at det er dit pengene går. Etter talen går de rundt til hver enkelt for å spørre om penger. Jeg kunne ikke komme meg av bussen fort nok når den endelig stoppet i Arraial do Cabo.

Var utrolig mange turister her, selv om høytiden ikke starter for fullt før i Desember. Er sikkert en eller annen høytid jeg ikke har fått meg tenkte jeg, folk feirer tross alt så mangt i Brasil. Når det myldrer av turister ser man det ofte på prisene også. De forlangte 5real bare for låne bort en do. 10kr bare fordi jeg er litt tissetrengt? Neitakk, da hopper jeg heller i havet å gjør fra meg der. Vannet er ikke så kaldt tenkte jeg. Var over 30 grader i lufta så jeg og kona ble enige om å ta en båttur. De selger det ofte rundt omkring på strendene i sentrum. Mannen som kom for å selge oss billetter til turen forlangte 110real for meg og min kone. Vi bet på, selv om man ofte kan prute med sånne selgere og dermed spare seg noen kroner. Turen skulle vare 3-4timer fikk vi høre, men vi fant senere ut at det ble altfor lenge.

Bilde tatt fra båten som dere kan se.Var utrolig forfriskende å komme seg til havs i det varme været

Var veldig folksomt på båten og ikke nok sitteplasser. Jeg og kona fikk en liten benkeplass på deling. For kona sin del gikk det helt greit. De serverte tross alt Caipirinhaer om bord som var inkl. i prisen. Festløve som jeg er holdt jeg meg til vann selv om det var Lørdag. Etter en stund guiden hadde snakket litt om de forskjellige stedene vi seilte forbi var det tid for første stopp. Ei vakker strand jeg helt har glemt navnet på, men det krystallklare blå havet rundt og den hvite sanden husker jeg godt. For et vakkert sted. Vi svømte til land og hadde 40 minutter på oss før båten dro til neste stoppested.

En av de flere stendene vi stoppet på

På den korte tiden snudde været totalt, og når vi var tilbake på båten var det langtfra 30grader lengre. Det hadde begynt å blåse surt og sola hadde forsvunnet bak mørke svarte skyer som dekte den tidligere blå himmelen. Klærne var jo også bløte etter svømmeturen og det var fortsatt 2 stopp igjen og et par timer til på båten før turen var ferdig. Den festglade gjengen på båten var ikke like fornøyde nå lengre når vi nådde neste stopp. En vakker strand dette også og her fikk man også kjøpt seg en matbit. Det hjalp på humøret mitt, men gjorde ikke underverker på resten av besetningen. Tilbake igjen på båten var man omgitt av misfornøyde mennesker som bare ville tilbake til land. Man fikk utdelt flere gratis drinker, sikkert for å blidgjøre turistene noe. Det gode været lot uansett vente på seg og kapteinen bestemte seg for å hoppe over siste stopp og heller reise tilbake til land. Det tror jeg kapteinen gjorde helt rett i. Selv om været ble litt dårlig etterhvert ble det alt i alt en fin tur. Resten av kvelden brukte vi på å traske litt rundt i denne vakre byen Arraial Do Cabo.

Utsiktsbilde jeg tok over byen senere på kvelden,Var et stykke å gå,men helt klart vært sliten når man ender opp med et sånt resultat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: