Hagearbeid i stekende sol

Formen var veldig bra denne helgen så kanskje jeg ikke har korona allikevel? Jeg håper det. Tror kanskje det bare var en liten influensa, men når man leser om sykdom så ender man alltid opp med de samme symptomene og før du vet ordet av det synger du på siste verset. Ettersom formen var mye bedre denne helga brukte jeg litt tid i min lille brasilianske hage. Egentlig så begynner det å bli en del trær der. De trærne jeg plantet sist var noen banantrær. Jeg har hatt det i hagen før, men disse er ganske nye. Jeg har som nevnt vært på en ganske lang tur og når jeg kom hjem igjen hadde faktisk banantrærne begynt å gitt frukter. Bananene er veldig små enda og er nok ikke klare til å plukkes, men det kan bety at jordflekken jeg har jobbet på i perioder har fått nok rik jord til at jeg faktisk kan begynte å plante ting der. Jeg må nok skaffe mer bra matjord blandet med hestemøkk jeg finner på gata og lempe ut på hageflekken så banantrærne får skikkelig næring.

Matavfallet lager jeg i en stor åpen plastboks. Jeg kaster alt fra matavfall til alt annet som kan bli til jord oppi denne åpne boksen og graver det ned for å fjerne lukt og slitsomme insekter. Dette er et tropisk land og det er mange kakerlakker overalt her som kommer frem på nettene. Disse insektene liker jo matrester så jeg graver det ned godt i boksen så de ikke har mulighet til å finne det igjen. Da slipper jeg unna alle fluene også som kommer fort i varmen.

Når jeg fjerner ugress i fra tomten ligger også den på en egen haug som forhåpentligvis gir meg god jord i fremtiden. Til nå har haugen egentlig bare vært til bry. Jeg synes prosessen går litt sakte, men naturen bruker den tiden den trenger. Den ligger litt bak trærne så det ikke er så lett å få øye på den. Det blir en del luking og fjerning av gress og jeg bruker ikke å kaste det ut hvis jeg kan bruke det på nytt. Min bedre halvdel kjører det alltid vekk, også han vaktmesteren som kommer og jobber litt for oss innimellom. Jeg er sparsommelig og mener det meste kan brukes på nytt, så får vi se om gresshaugen faktisk blir til brukbar jord tilslutt. Det innebærer at ingen kjører vekk haugen når jeg ikke er hjemme, noe som har skjedd før.

Noen som vet hva slags små trær som har vokset seg frem på det siste bildet? Ingen? Det er papayatrær som til nå ikke har gitt noen frukter eller antydning til noen papaya. Synes det er litt rart. De har stått der en stund og de har lett for å vokse overalt. Har ikke nok matjord til å slenge rundt stammen deres enda så de får vente til jeg har mer klart i plastikkboksen min. Jeg skrev om et annet papayatre jeg hadde på tomten, og også noen selvgrodde tomater. Du kan lese om den artikkelen her : https://brasilbloggen.com/2020/10/19/hagearbeid/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: