Romantisk kveldsmat i Cabo Frio

Fredagskvelden ble tilbrakt i Capo Frio med god mat og drikke. Kona og jeg startet kvelden på en av de flere restaurantene som ligger etter kanalen. Navnet på spisestedet var Tia Maluca. Det var lite folk i hele kanalen til å være Fredag. Kanskje vi var litt tidlig ute? Vi kom dit i 6tiden, men hele stedet bruker å være stappfullt med mennesker på helgene. Her ligger det barer og spisesteder langsetter gaten man kan kose seg på.

Spisestedet Tia Maluca kan anbefales

Stedet var veldig innbydende. God musikk ble spilt lavt i bakgrunnen som Dire Straits, Queen og den brasilianske musikksjangeren Bossa Nova. Rolig romantisk musikk man kan nyte et godt måltid til, og gode måltider kunne virkelig kokken lage. Vi bestilte retten Tabua Mista for 2 personer. Maten kom fort etter vi bestilte den og servitøren kom med 4 forskjellige kjøttretter som fortsatt røyk i pannen pluss tilbehør som ris, pommes frites, Vinagrete salat og Farofa. Farofa er et slags tilberedt mel som de tilsetter kjøtt, pølser eller hva det måtte være. Denne Farofaen var tilsatt egg, og man spiser den sammen med kjøttvarene.

Oksekjøttet eller Picanha som det heter i Brasil kunne kanskje verdt litt mer gjennomstekt, men alle de andre kjøttrettene smakte fabelaktig. Jeg og kona synes kjøttstykket av gris var smaksvinneren, spesielt sammen med den gode Farofaen. En mat type jeg ikke likte til å begynne med pga dens konsistens som minner meg litt om sand, men nå spiser jeg det hele tida. Kona tok noen kalde øl til maten, jeg holdt meg til vann og en liten kaffekopp etter inntatt måltid. Jeg var tross alt sjåfør denne kvelden.

Maten smaker litt ekstra når man har sånn utsikt.

Måltidet kom på 125 real (250kr) for mat og tilbehør. Service eller tips om du vil var inkludert i regninga. De legger ofte på noen prosenter på sluttsummen som arbeiderne deler seg imellom, noe som er helt i orden når man både får både god mat og god service. Capo Frio er som nevnt i tidligere innlegg en turistby så når høysesongen er her i Desember-mars skal du ikke se bort ifra at prisene blir skrudd opp en del.

Reklame

3 kommentarer om “Romantisk kveldsmat i Cabo Frio

  1. Setter pris på slike dagbok liknende ! Skrives realistisk på godt og vondt . Noe som er veldig bra for erfaringsoverføring ! Selv er jeg litt trist over utsatt pensjonist ferie på 3 – 6 måneder grunnet pandemi ! Reiser ikke før jeg har vaksine og ting er mere normalt ! Håper ikke drømmen om mest mulig liv i Brasil forsvinner nå som jeg har litt råd neste fem år ! Etter 67 må utgiftene være lavere!

    Likt av 1 person

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Pandemien har gjort reising litt komplisert, men grensene er ihverfall åpne for de med oppholdstillatelse og byene er åpnet også så man kan reise rundt i Brasil uten problemer. Den brasilianske realen er også lav så man kan nok leve godt på pensjon i disse dager.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: