Det vakre nabolaget Geriba

Kona var på kurs så jeg bestemte meg for å ta meg en liten tur til Geriba. Geriba er et bedre nabolag i Armação dos Búzios og stranden der er meget populær blant turister. Jeg tok en Van utenfor hvor jeg bor. Det går hyppige avganger av minibusser eller vans om du vil som frakter folk rundt omkring i byen.

Når jeg hoppet av bussen og betalte de 3,50 realene turen kostet gikk jeg ikke så lenge rundt før jeg ikke helt skjønte hvor jeg var. Jeg var fullstendig klar over at jeg befant meg i Geriba, men hvor var stranden? Det var helt greit og bare spasere rundt i nabolaget uansett. Her var det flotte villahus og gjestgiverier overalt. Det er ikke i tvil om at dette stedet nyter godt av turisme. Fikk spurt noen kjensfolk i nabolaget om hvor veien til stranden var. De var behjelpelige de, og forklarte meg hvor jeg skulle gå. Språket gikk selvfølgelig på portugisisk. Engelsk kunnskapene er ikke så høye i Brasil, men er man gjest eller bosatt i landet deres er det selvfølgelig min oppgave å lære meg spåket og innrette meg etter skikkene de har her.

Når jeg endelig fant frem til stranden ble jeg ganske imponert. Noen hadde lagd en lang smal murgang som et slags inngangsparti for og komme seg inn til stranden. På muren var det skrevet dikt og andre flotte slagord på portugisisk.

«Ta vare på naturen som det er ditt liv, for den lar deg leve»

Inne på stranden ble jeg overrasket hvor stor den var. Den strekte seg sikkert over 2km. Jeg fikk også øye på en del røde flagg ute i havet. Jeg spurte en som jobbet der hva det betydde. «Deler av stranden er stengt pga høye bølger og understrøm» sa han. Et ganske kjent fenomen på denne stranden fikk jeg beskjed om. Åja tenkte jeg, derfor alle folkene sitter helt på andre enden. Da stakk jeg heller dit for å teste badevannet, men var altfor kaldt etter min smak. Satte meg heller ned for å lese litt i ei bok istedet. Var ikke så varmt som det pleier denne dagen. Faktisk akkurat passe svalt med litt frisk vind og da er lesing et greit tidsfordriv.

Helt greit å slappe av på dette stedet med ei bok.

Det var også små teltboder rundt omkring som selger surfetimer. Ettersom deler av stranden var stengt av og det var forbud mot å hoppe i vannet på disse oppmerkede stedene hadde de naturligvis noe mindre å gjøre enn vanlig.

«Escola de surf» eller surfeskole på norsk for de som vil lære det.

Strandselgere er det på de fleste strender i Armação dos Búzios, også på denne. De var heldigvis ikke så pågående og hvis de blir litt slitsomme er det bare å si : Nao Obrigado (nei takk) så stikker de fort videre til neste gringo. Det er ikke noe galt med det de selger, men de gir deg ofte en såkalt «gringopris» som innebærer at du får æren av å betale 4ganger så mye.

En middag hos Da Nelma like ved stranden

Avsluttet dagen på et lite spisested Da Nelma ikke langt fra stranden. Middagen kom på rundt 40kr og smakte godt som middagene ofte gjør her i Brasil. Hun som eide stedet var også hyggelig og hadde helt klart kokkeegenskapene i orden.

Hvis dere noengang er i nabolaget er det bare å stikke innom for en matbit.

Reklame

2 kommentarer om “Det vakre nabolaget Geriba

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: