Distriktets vakreste fjell og ei imponerende bru

Dette har vi gleda oss til. Stedet vi skal til idag har vi hørt mye om. Serra da Beleza er turistattraksjon nummer en i distriktet Conservatorio, og selvfølgelig må vi ta turen dit. Vi sto opp tidlig med masse tåke og jeg ble litt bekymra. Serra da Beleza er en utsiktspost, men heldigvis letta tåka og det ble klart utover morgenen. Utrolig kaldt tidlig på dette stedet, men heldigvis kom sola. Vi pakket tinga i bilen fra sovestedet.. Etter dette besøket vender vi snuta hjem.

Jeg var sjåfør. Stedet ligger 13km unna sovestedet og i dette distriktet som er nesten uten trafikk stolte kona såpass på kjøreegenskapene mine at jeg fikk æren av sitte bak rattet. Det er ikke alltid hun slapper like godt av som passasjer når jeg kjører i litt større byer. Jeg er litt lettdistrahert og får ikke alltid med meg alt som skjer på veien. Det er så mye fint å se på når man kjører i Brasil så ofte følger jeg litt for mye med på det som skjer rundt meg og ikke på selve veien. Det kan være skummelt. Her derimot er det såpass rolig trafikk så jeg kan frakte oss trygt frem.

På veien dit, til fjellet Serra da Beleza dukket det opp ei gammel bru. Den har jeg sett bilde av i byen og er en annen turistattraksjon.

Jeg måtte selvfølgelig stoppe og foreviget øyeblikket. Jeg gikk rundt den, opp en vei for å spasere over den. Det var faktisk noen hus som lå på toppen av enden på brua og folkene der stirret rart. De hadde kanskje aldri sett en hvit mann før og jeg følte meg litt beglodd. Det var veldig enkle hus så tydeligvis har ikke de folka tjent seg rike på turismen på stedet. Jeg turte dog ikke gå over den gamle lille brua. Ingen rekkverk og det var altfor høyt. Jeg fikk tatt noen bilder og nøyde meg med det. Brua`s navn er Ponte dos Arcos og det var gøy å få oppleve en turistattraksjon vi ikke hadde planlagt.

Videre klarte jeg å kjøre feil. Jeg svingte av hovedveien innpå en liten grusveien, og når jeg tittet ut av siden på vinduet var det fryktelig lang vei ned. Jeg var overbevist at det var hit vi skulle og jeg fokuserte kun på hva som foregikk rett foran panseret. Trikset er å ikke se ned når man er redd høyder. Det fungerte og etter en kort tid kom vi til en liten snuplass og et inngjerdet sted. Der var det fabelaktig utsikt. Vi måtte bare ta oss inn på eiendommen. Vi var jo overbevist om at dette stedet var riktig destinasjon og vi reagerte på at området var stengt. Vi krabbet under gjerdet og fikk utsikt over et vakkert fjell.

Da kom eierne av området. Hyggelig kar, men det var privat eiendom. De bare lo og sa vi var ikke de første som hadde tatt turen. Vi fikk et visittkort og beskjed om å bare komme tilbake om vi ville ha et sted og overnatte. Det var tydeligvis en campingplass vi hadde kommet til, og en restaurant som ikke var oppe på denne tiden. Kanskje vi kan overnatte her nestegang? Vi fikk i tillegg beskjed om at vi bare kunne gjøre oss ferdig på stedet, ta de bildene vi ville ha uten stress før de dro. Vi fikk en dyktig veibeskrivelse av han for å finne Serra da Beleza også, turistattraksjonen vi letet etter. Vi var ikke mer en noen få hundre meter unna.

Når vi kom på den asfalterte hovedveien igjen lå faktisk utsiktsposten helt inntil veien. Det var bygd et flott sted man kunne stoppe bilen og ta bilder. Metallgelender og støpt platting i høyden. Målet mitt var og ta på gelenderet for et bilde mens kona skulle forevige øyeblikket. Jeg klarte det også, selv om jeg var skjelven i beina. Her var det høyt, og for en fabelaktig utsikt. Serra da Beleza betyr direkte oversatt det vakre fjell, og det bringer ingen skam over navnet sitt. Her var det vakkert. Helt klart den største reiseopplevelsen hittil på turen. Bortsett fra en syklist så var det ingen andre turister så tidlig ute på stedet. Rart, men hele området har vært uten folk så jeg ble ikke så overrasket. Reiseopplevelser man kan oppleve uten turister er faktisk mye bedre. Da kan man ta seg bedre tid. Vi ble en stund på dette stedet jeg og min kone. Etter mange bilder, frisk luft, og en utsikt man ble målløs av, var vi begge fylt opp med nok energi til å kjøre hele veien hjem. Dette ble alt i alt en flott ferietur.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: