Sovestedet i Conservatorio

Vi fant frem til stedet vi skulle overnatte på tilslutt. Det tok litt tid. Vi klarte å kjøre feil etter en Gps. Det er ikke alltid disse digitale kartene er nyoppdaterte og det hadde nok vært en del bygging i nabolaget vi kjørte rundt i siden google hadde oppdadert kartet sitt. Jeg så tilfeldigvis en rad med små chaler liggende på en bergetopp og skjønte rask at det var dit vi skulle.

Nøkkel til porten fikk vi utlevert og det var enkelt å parkere på tomten. Inngjerdet og med god utsikt over deler av byen. Vakkert sted, men litt kaldt i været. Vi kom frem litt sent på kvelden og sola var iferd med å forsvinne. Prisen var også av den beskjedne. 120reais per natt er faktisk et røverkjøp.

Jeg må si det var lite plass inne på sovestedet vårt, men jeg synes byggemåten var så sjarmerende. Chaler er vel en byggemåte fra Skandinavia hvis jeg ikke tar feil. Jeg vet det er mange fra Finland som bygger hus på den måten og byggemåten har spredd seg til forskjellige steder i Brasil inkl. her vi er nå. Huset er en liten trekant bygd av trevirke med plåttak som ligger skrått ned mot bakken. Det meste i Rio de Janeiro delstaten er bygd i mur og betong. Dette er som å sove i et hus hjemme i Norge, bare i en miniatyrutgave. Problemet med treverk er at det blir lett spist opp av insekter. Man må investere i et spesifikt behandlet tremateriale som termitter og maur holder seg unna. Det koster penger, men isolasjon slipper man.

Det var en tv på sovestedet, men ingen kanaler. Ikke var det internett heller. Sikkert ikke betalt regning. Illsinte katter var det nok av. Vi hørte katteskrik hele kvelden og vi får håpe innbyggerne i byen er litt mer imøtekomne enn disse hvesende firbeinte pelsdyrene. Naturen rundt eiendommen var vakker og jeg tror dette kan bli et fint opphold. Først noen timer på øyet før man går ut for å utforske stedet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: