Fulle ryttere på hesteryggen

Kona har planlagt en familiepiknik i dagevis nå. Jeg og kona har ingen barn, men hennes familie har utallige, og noen av de har hun invitert med på en piknik ute i naturen. Jeg har ikke stått for noe av planleggingen. Den biten må hun ta seg av.

Problemet de siste dagene er at det har regna utrolig mye. Det har nesten knapt vært opphold og piknik i regnvær står jeg nok over. Dagen vi skulle ut regnet det også og jeg mista litt lysta på turen. Jeg hadde vel egentlig ikke så veldig lyst uansett, selv om det var kjøpt inn nok øl. Været snudde mirakuløst i løpet av morgenen vi skulle dra, og det ble en piknik likevel. Problemet var at det er kun vi som har tilgang på bil. Kona måtte hente sin familie i nabobyen. Det var ikke plass til meg og jeg måtte møte de ved naturreservatet et par km unna huset vårt.

Gå dit i varmen var slitsomt. Det ble fryktelig varmt utover dagen, og når jeg kom frem andpusten og litt forsent hadde selvfølgelig damene i følget tatt med nok ting og bære på som vi måtte ta med videre. Dit vi skulle gikk det ikke bilvei, og jeg endte opp med å bære bl.a et helt bord alene som maten skulle stå på. Mannen til konas søster måtte bære kjølebaggen fylt opp av isbiter og øl. Den ble en del lettere når vi gikk innover jungelen. Det ble mange drikkestopp og vi ble begge ganske brisne når vi kom frem til stedet kona og søsteren hennes ville sitte.

En liten grill hadde de tatt med også, men grillingen holdt jeg meg unna. Jeg badet heller i lagunen sammen med barna som var med på turen, og de hadde tatt med en fotball vi kunne spille med i vannet. Jeg følte meg litt som et barn igjen selv, men tror kanskje det var pga alkoholen og ikke vannleken.

Ponta da Farinha er et utrolig vakkert sted jeg har besøkt en gang alene, men jeg synes det var hyggelig å reise tilbake dit sammen med noen andre. Det eneste skåret i gleden var alt saltinnholdet i laguen vannet er kjent for. Jeg merket det svidde flere ganger når jeg fikk det varme vannet i øynene. Men det var uansett verdt å ta en lang dukkert og få avkjølt seg. Man blir aldri lei av å bade.

Det kom noen folk som badet hestene sine i vannet også. De var nok ikke edrue. Jeg har sett fulle folk på hesteryggen før i Brasil. Jeg leste en historie at de første bilene som kom fikk folk til å protestere. En bil frakter deg ikke hjem på egenhånd hvis du drikker deg dritings og sovner, sånn som en hest gjør hvis du sovner på hesteryggen etter litt for mye innabords. Kanskje det er en hest jeg må skaffe meg? Jeg fikk tross alt ikke sitteplass i bilen på veien hit.

For flere bilder, her er et innlegg fra sist gang jeg besøkte stedet : https://brasilbloggen.com/?p=4941

Reklame

4 kommentarer om “Fulle ryttere på hesteryggen

      1. For en kort ferie hadde jeg valgt noen av de små strandbyene i delstaten Rio de Janeiro. Paraty, Buzios, Arraial do Cabo. Ingen av de byene regner det mye i iløpet av året. Petropolis er en flott fjellby, men der regner det mye i perioder. Veldig kaldt på vinteren også

        Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: