Deck dos Pescadores – En turistattraksjon verdt et besøk

Demne dagen gikk ikke helt som planlagt, men jeg er overbevist at den ikke kunne ha blitt noe bedre uansett.

Det var helligdag og jeg, kona og hennes lillesøster bestemte oss for å ta en liten utflukt til et lite nabolag i nabobyen. Stedet lå 40 km unna. Et godt stykke med andre ord, men helt overkommelig. Vi tok en vei vi har kjørt før. Rundt selve lagoa de Araruama. Jeg begynner å bli kjent rundt vannet nå. Vi har besøkt utallige steder rundt denne lagunen, og jeg har skrevet om de fleste av de. Jeg var sjåfør og selve kjøreturen var en reiseopplevelse i seg selv. Problemet var kanskje fartshumpene. Jeg får som regel ikke øye på de før de slår oppunder bilen. Jeg er litt for opptatt av naturen ved siden av veien. Brasil har så vakker natur. Kona blir like hissig hver gang. Det får hun tåle når jeg skal kjøre. Det er lite trafikk i dette området så man trenger ikke være redd for noen trafikkulykker. Nabolaget vi skulle bruke dagen på ligger utenfor Arraial do Cabo. Stedet var så falleferdig og stygt av vi heller valgte å ta turen til sentrum av Arraial do Cabo.

Startet dagen med et måltid. Altfor dyrt, men mann betaler nok litt for utsikten. Når man spiser ved siden av havet og restauranten ligger nesten på stranden er det nok beliggenheten man betaler for. Maten forøvrig smakte heller ikke noe særlig. Vi ble alle litt skuffet, men når byen imponerer til de grader spiller det egentlig ingen rolle. Da overlever man en overpriset middag med lite smak.

Jeg har vært i dette området før. Jeg har vært mange gamger i byen Arraial do Cabo. En vakrere strandby skal man lete lenge etter. Når vi gikk etter strandveien dukket det opp et sted som heter Deck do Pescador et stykke unna. Jeg kjente igjen stedet. Jeg har sett det på bilder. Jeg fikk etter en stund overtalt følge til å gå dit. Jeg fant tilfeldigvis en litt bortgjemt vei som førte oss dit. Men veien som var stengt for trafikk tok oss først opp til høyden. Og det var veldig høyt. Jeg merket jeg var livredd. Jeg blir så skremt av høyder. Jeg gikk så langt unna fjellveggen som overhodet mulig som gikk rett ned i det krystallklare havet. Vi stoppet flere steder for noen utsiktsbilder. Det var et godt stykke å gå etter fjellveien.

Flott utsikt over stranden Praia Grande

Vi passerte et par vakre strender også. Den ene gikk det en bratt betongtrapp ned til som noen pent har laget. Ingen av oss hadde med oss badetøy. Vi skal ta turen tilbake en annen gang til dette stedet. Den lille stranden så sjarmerende ut.

Man kan ta uendelig med flotte bilder i dette turområdet

Dette er nok et populært turiststed. Mange folk her. Tydeligvis et populært sted å røyke marijuana også. Jeg dro kjensel på lukta flere steder.

Utsikten på fjellveien som ledet oss til Deck do Pescador var imponerende.

Når vi endelig kom frem til reisemålet Deck dos Pescadores måtte man betale for å gå inn. Betale for å ta naturbilder? Synes det var litt rart. Det sto vi over. Området består av gamle falleferdige skur, bygget så enkelt som overhodet mulig. Naturen er uansett forlokkende, men litt trist man måtte betale for å gå inn å se på byggverkene. Det var så flott natur rundt hele området så jeg tror ikke man kunne ta så mange bedre bilder om vi hadde gått inn uansett. Det finnes nok mange flere steder man kan utforske i dette turområdet. Litt begrenset hva man får tid til. Det er fryktelig varmt å gå også på denne årstiden. Vi hadde som nevnt ikke med oss badetøy heller til å avkjøle oss.. Et fint reisemål for andre som bor eller skal til Arraial do Cabo.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: