En innsjø i Saquarema

Dette stedet gledet jeg meg stort til. Vi tok bilen min kone og jeg til en innsjø i byen Saquerema. Vannets navn er lagoa Jacarepiá. Det er fortsatt en del steder jeg har å se i denne strandbyen som ikke ligger så langt unna Rio, det skal være verdt å ta en titt på. Små helgeturer er noe vi begge setter pris på og i denne varmen, på en Lørdag, dro vi med et godt smil om munnen. Livet leker om dagen og ting har virkelig godt våres vei i det siste. God helse, helt grei økonomi og brasiliansk natur som mange kan drømme om.

Når vi kom frem til en stor parkeringsplass med altfor mange biler, det var tross alt lørdag, ble vi enige om at dette stedet ikke svarte helt til forventningene våre. Altfor mange folk, altfor høy musikk og litt for høyt alkoholinntak på enkelte.

Det var mange barn der. Dette er tydeligvis et populært sted å ta med familien. Jeg fikk ikke tatt mange bildene av stedet. Knipse bilder fra badesteder kan fort bli upopulært og litt creepy. Den store fotballbanen like ved var fylt opp av ungdommer som sparket fotball, Brasil’s mest populære sport. Tydeligvis drakk ikke alle alkohol denne dagen. Frisk og flott ungdom.

Man kan ikke klage på veiene i Brasil

Når vi dro til vannet som kanskje ikke var så imponerende var naturen rundt mer forlokkende. Vi dro forbi uttalige flotte steder og det er et stort naturreservat som ligger i området som heter Reserva Ecológica Estadual de Jacarepiá. Samme navn som innsjøen. Vi tok heller turen dit ettersom folkemengder er noe jeg ikke kan fordra, spesielt når de fleste har litt for mange øl innabords. Vi angret ikke et sekund. Vi ble begge helt lamslåtte av hvor øde og vakkert det var her. Man skal fortsatt være litt forsiktig å ikke sove i timen. Det er på sånne øde steder ting kan skje, og det har forekommet titt og ofte at i sånne bortgjemte steder og kratt etterforskere finner frem til savnede personer som har ligget en stund. Det velger jeg selvfølgelig å ikke tenke altfor mye på. Da går det utover livskvaliteten, men å ta sine forholdsregler er nok ikke dumt. Spasere rundt mitt på dagen når sola er oppe er nok en grei regel å ha i bakhodet.

En nysgjerrig hest. Denne hadde nok ikke sett mange nordmenn.

Vi fant ingen spesifikt tursti å gå etter i området, ei heller noen skilt som førte oss til noen. Google maps visste heller ikke om noen steder man lett kunne ta seg en spasertur. Vi ble bare gående rundt der vi kom oss frem uten å kjempe for livet. Jeg liker å spare kalorier i sola. Litt for lat er jeg nok også. En egenskap jeg har bært med meg mesteparten av livet, ofte til min kones store frustrasjon. Noe skal de ha å klage over, og jeg har flere enn en gang mint henne på at ingen er perfekte.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: