En sleip parkeringsvakt

Vi tok dagen i Araruama i dag. En flott strandby i Rio de Janeiro. Den ligger ikke langt unna der vi bor og jeg og kona har besøkt den flere ganger. Det er en stund siden jeg tok meg en tur til selve sentrum av byen. Dit dro vi idag.

Var et forferdelig jag å finne parkering når vi kom frem, selv om vi var der veldig tidlig. Vi fant et sted foran sykehuset der vi fikk hjelp av en som jobbet som en selvstendig parkeringsvakt som guidet oss frem til vi fant et sted vi kunne sette fra oss bilen. Med selvstendig mener jeg at selve jobben var ulovlig og parkeringen var egentlig gratis, og vi kunne selv bestemme for mye vi ville tipse han. Vi ga 10reais. Ganske mye, ihvertfall med tanke hvor mye han tjente. Ifølge han selv lå han på en dagsinntekt på 25reais og han ble ofte jaget av politi ettersom det var en ulovlig jobb. Jeg synes han var behjelpelig tross alt. Kan hende han tjente noe mer, men tok en spansk en for å få et par kroner ekstra i tips. Ihvertfall funka det.

Jeg og kona stakk innom et kjøpesenter. Det ligger på andre siden av veien av det store Araruama skiltet jeg brukte som artikkelbildet. Brasil er så gode på sånne skilt. Du ser de mange steder og med lagunen som bakgrunn ble bildet bra det. Open mall het kjøpesenteret. Det er gratis Wifi der, kaffebarer og steder å spise mat. Vi tok en middag der. Stroganoff på meg og en kjøttbit på kona. Med musikk i bakgrunnen og åpen himmel, open mall har ikke overbygd tak, ble det en god og flott stemning. Konger lever ikke så godt.

Open mall kjøpesenteret kan anbefales

Jeg tok meg en liten tur til gågaten like ved også. Kona ble igjen for å titte litt i butikker. Hun er vist på jakt etter en sofa. Jeg hater shopping så jeg gikk og gjorde hva som helst annet. Da ble det en liten visitt til gågaten som ligger like ved senteret vi nettopp spiste på. Det var ikke store gaten, men det gikk ann å slå ihjel litt tid der også. Problemet var egentlig varmen. Det er så utrolig varmt i denne byen, spesielt på en dag som dette når det ikke er noe vind.

Gågata. Ikke av de største

Vi gikk mer rundt i byen, men pga den intense varmen ble det ikke lange turen. Vi måtte sammenligner priser på tv og sofa for å se om det er billigere på internett. Ettersom varmen gjorde oss begge slitne ble det en kort, men en hyggelig dag i Araruama.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: