Har du lyst på ei katte eller fem?

Fordelen med å stå opp tidlig i denne byen jeg nå bor i er at man får hele byen for seg selv. Det er ingen som har stått opp ved 04.00 tida om morgenen i Iguaba Grande. Jeg tipper resten av Brasil sover også. Det gir en glede å gå nedover ei mørk stille gate, bare periodevis avbrutt av en og annen gatehund som roter litt i søpla etter mat. Det er så tidlig jeg starter dagen. Det er da jeg tar min første treningsøkt, og den tar jeg som regel på stranden. Når man begynner dagene såpass tidlig får jeg gjort unna mange gjøremål, og selv om mange synes det er altfor tidlig å begynne dagen, og kanskje lurer på hvordan det er mulig å komme seg opp før sola står opp, ligger jeg ofte og sover allerede klokka 21.00 på kvelden. Det er sjeldent jeg får for lite søvn.

Fantastisk soloppgang

Treningen tar jeg som nevnt ved stranden. Det finnes ingen bedre følelse enn å ta seg en tidlig joggetur og få med seg soloppgangen i Iguaba Grande. Trafikken starter tidlig og det er vanskelig å ikke bli plaget av bl.a tungtransporten på dette stedet. Trikset er da å løpe med musikk på ørene, koble av å bare fokusere på den fantastiske naturen dette stedet har å by på. Det finnes sikkert utallige turstier man kan løpe på, men jeg foretrekker å løpe barbeint på sandunderlag. Jeg har heller ikke noe annet valg etter at noen stjal løpeskoa mine. Jeg har fortsatt til gode å kjøpe nye etter noen tok dem for et par måneder siden. Du har allerede tenkt riktig. Jeg er en liten gjerrigknark.

Hvor mange katter ser du?

Når treningen er over tar jeg alltid den samme veien tilbake igjen, men jeg tror nok jeg må finne en ny gate å ta spaserturen på. Det ligger et bygg, et stort slitt et, med noen butikker på bakkeplan i denne gata. Andreetasjen på dette merkelige bygget står tydeligvis helt tomt og åpent. Det har blitt okkupert av et hav av katter. Jeg liker dyr av alle slag, men de tisser ned hele gata og det lukter noe forferdelig. Jeg skjønner ikke at folk klarer å handle på dette stedet. De virker utrolig redde mennesker de fleste av de så jeg tror nok det er villkatter. Hvis noen trenger en katt eller fem er det bare å ta turen til Iguaba Grande å plukke de du vil ha. Kanskje jeg kan nyte hjemturen uten denne sterke urinlukta.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: