Vi flytter til et nytt sted

Da har vi flytta til en litt større leilighet. Vi befinner oss fortsatt i Iguaba Grande, og her kommer vi til å være ihvertfall ett år til. Det er så lang leiekontrakt vi har skrevet. Den gamle leiligheten ble for liten etterhvert. Vi holdt ut i mange måneder der. Planen var å bli der i 3mnd, men plutselig hadde det gått mye lengre tid. Mye lengre enn planlagt. Grunnen til flyttingen var størrelsen på det gamle stedet. 1soverom ble for lite for 3 mennesker. Konas lillesøster har flytta til oss og bodd her den siste tiden. Da måtte vi til en større leilighet. Prisen på den nye ligger på 900 reais. Billig med andre ord.

Jeg synes det nye stedet var dårlig vaska. Lå støv overalt og vi brukte en hel dag på å gjøre stedet rent. Eller damene i huset var det vel kanskje som sto for den jobben. Rett skal være rett og jeg skal ikke ta på meg æren for ting jeg ikke har gjort. Jeg skiftet et blandebatteri ihvertfall, som sto og lekk. Jeg synes kanskje ikke det var jobben min, men eieren som burde gjøre. Kona kjøpte inn delene og satte meg i jobb. Jeg gadd ikke klage. Det fulgte ikke med hverken toalettsete, dusjhode eller pærer i lampene heller. Det måtte vi også skaffe selv. Jeg skal ta med meg alle de tingene med meg når jeg flytter ut i fremtiden, kun på trass.

Sette inn lyspærer uten stol eller noe å stå på var vanskelig. Det er mye høyere under taket i boligene i Brasil, og armene mine var ikke lange nok til jobben. I sånne tilfeller er det viktig å kreativ og finne løsninger. Konas lillesøster sto på nakken min så hun fikk skrudd i pærene. Steike så sliten jeg ble i beina og låra. Kanskje den beste styrketreningen jeg noengang har hatt.

Flyttelasset gikk også greit for seg. Kona har handlet en del møbler og de måtte flyttes. Flyttelasset kostet meg 150 reais, men det var ikke lange kjøreturen. Fortsatt billig. Malingen av leiligheta vi flytta fra kosta oss 100reais. Jeg gadd ikke gjøre jobben selv. Dere husker kanskje det første innlegget jeg skrev når jeg kom til Iguaba Grande? Ikke? Her er linken : https://brasilbloggen.com/2022/07/15/hoy-levestandard/

Vi har en litt bedre boligstandard nå idag og litt flere møbler enn en madrass å ligge på. Det mangler fortsatt å plassere møblene dit de skal i den nye leiligheta før jeg eventuelt legger ut noen bilder av stedet. Artikkelbildet er utsikta fra balkongen i solnedgang.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: