Det klareste vannet jeg noensinne har sett

Idag dro vi til et sykt vakkert sted som heter Lagoa Azul. Direkte oversatt betyr det den blå laguen og vi fant fort ut hvorfor den het nettopp det. Stedet ligger i Tangua, et lite tettsted som har vakker natur å by på hvis man kommer seg vekk fra sentrum. Selve byen tror jeg kanskje er den mest falleferdige slitte området jeg har sett. Støvete, gamle bygg og t.o.m folkene så litt utmattede ut. Det var Søndag når vi tok turen, og det var stort sett bare barer som var oppe. Kanskje det var alkoholen som gjorde sitt til at folkene så såpass slitne ut? Jeg vet ikke, men ingen av oss fikk den gode reisefølelsen når vi ankom byen. Vi har besøkt Tangua før og sentrum imponerte ikke da heller. Men byen har faktisk noen flotte natursteder å by på hvis man kommer seg vekk fra bykjernen.

Det var 3 av oss i dette reisefølge. Meg, min kone og hennes lillesøster. Det er ofte vi som tar oss sånne småturer for å utforske nye plasser. Kona likte ikke å kjøre bil inne på nabolaget vi endte opp i, og hun fikk grøssninger av stedet. Jeg skjønte henne godt. Hun ville faktisk bare snu å reise hjem. Jeg fikk overtale henne til å fortsette turen. Den lille byen Tangua var et lugubert sted, men det var en ting som fikk meg til å ville utforske området. Jeg har sett bilder av et vann og et sted som heter Lagoa Azul. Jeg har også hørt folk har snakket om naturen der og dit vil jeg!

Når vi kom frem, et stykke unna sentrum, langt inne i jungelen var veien dit stengt. Vi studerte kartet litt før vi dro litt videre og vi fant en sti noen hadde tråkt opp. Det var parkert masse biler på området også. Det var ikke bare oss som hadde tatt turen. Stien førte oss til vannet jeg hadde lyst til å se. Vi møtte mange på veien dit og den bratte stien var nok ikke lengre en 200meter før vi kom frem.

Vi ble alle lamslåtte når vi så vannet og de høye fjellene rundt. Her var det sykt vakkert. Jeg tror ingen av oss noengang har tatt så mange bilder på et sted noengang. Vannet hadde en vakker, nesten mystisk blåfarge over seg. Jeg har aldri sett sånn vann før. Jeg ble litt mistenksom og turte ikke hoppe uti. Jeg synes vannet så nesten for blåaktig klart ut og hvis man ser på bildene skulle man nesten tro de ikke var ekte. Jeg ble faktisk beskyldt for å bruke photoshop eller filter når jeg viste de frem når jeg kom hjem. Noe jeg selvfølgelig ikke bruker på noen av bildene jeg legger ut på bloggen eller andre steder.

Fjellene rundt var sykt høye og det var vanskelig å få med hele på et bildet. Vi satte oss ned for å lese mer om stedet når vi kom hjem. Ingen av oss hoppet uti, noe vi var glade for. Veien var faktisk stengt av kommunen pga rasfare og for at vannet inneholder kjemikalier. Det stopper fortsatt ikke folk fra å bade å legge ut filmer på sosiale medier fra lagunen. Det har blitt utvinnet mineraler fra området i årevis og kjemikalene ligger igjen i vannet etter arbeiderne forlot stedet. På det dypeste er vannet 30meter og kommunen har sagt at det ikke er mulighet til å hjelpe folk om noen kommer ut for en ulykke. Glad jeg ikke hoppet uti med andre ord, men du verden så vakkert stedet var.

Reklame

2 kommentarer om “Det klareste vannet jeg noensinne har sett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: