Mirante na paz – For en utsikt

Mirante na Paz er en utsiktspost i Araruama. Jeg og kona tok bilen dit i dag. Vi bor jo ikke så langt unna. Var bare tilfeldig at jeg så stedet på kartet, og ifølge de tidligere besøkende skal det visst være verdt å ta turen. Vi får se.

Vi brukte ikke lange tiden på å finne frem, men det var privat eiendom og en vakt måtte ha navnene våres før vi fikk komme inn på stedet. Rart, han spurte bare om fornavn og ikke noe legitimasjon av noe slag. Merkelig opplegg. Det var heller ingen bebyggelse inne på høyden av dette fjellet. Bare et gammelt bygg jeg fikk tatt et par bilder av. Bygget var falleferdig og tagget på med forskjellige tykke svarte skrifter. Ingen verdier å hente der med andre ord. Jeg vet ikke hva vakten skulle beskytte, og det falt meg heller ikke inn å spørre.

Jeg ble litt nervøs når jeg hadde bilen i første gir for å komme meg opp til selve toppen. Den siste biten valgte vi å gå. For en fabelaktig 360 graders utsikt utover hele byen. Det eneste skåret i gleden var den intense varmen. Jeg klarte ikke å stå der så lenge. Ikke min bedre halvdel heller. Men det var heldigvis tråkket opp noen små turstier der vi sjekka ut. Jungelen gav oss skygge for sola, noe som var en utrolig luksus denne dagen. Vi orka ikke å gå hele. Det var litt for varmt. Kanskje blir det en tur senere for å fullføre løypa.

Jeg tok et bildet av en stort området de henta ut stein eller mineraler fra. Var interessant å se på avstand og jeg fikk et enda klarere syn over området på veien vi tok ned fra fjellet. Jeg fikk ikke stoppet og tatt et bedre bildet pga den utrolig bratte veien. Jeg turte rett og slett ikke å stoppe. Jeg er ikke en av de som risikerer livet for et bilde. Stedet festet seg fortsatt godt på minne så jeg får leve på det istedet.

Vi dro videre til et fellespark som lå et lite stykke unna. Praça de Morro Grande var ikke den største parken jeg har sett. Den var utrolig liten og kanskje en liten skuffelse for min del. Men det var en flott kirke der som virkelig tok seg bra ut. Igreja Nossa Senhora Da Conceição var ikke åpen for publikum denne dagen. Bildet jeg tok av området ble nesten seende ut som er maleri. Nabolaget var lite, men flott og vi gikk litt rundt der. Det pågikk en fotballkamp der og de skrek noe forferdelig og skjøt opp raketter. Det ble litt for slitsomt for vår del, men stedet var flott alt i alt. Litt synd at kirka ikke var oppe, men utsiktsposten Mirante na Paz var virkelig et flott sted.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: