Nyttårsfeiringen i Brasil

Vi er allerede noen dager inn i det nye året og kalenderåret viser 2023. Tenk det. Tiden går fort. Spesielt i Brasil der det er varmt året rundt. Tiden går vel litt raskere når man får noen år på baken også, men det vil jeg selvfølgelig ikke innrømmen til meg selv. Det må være været i Brasil som gjør at årene flyr av gårde.

Selve nyttårsdagen begynte litt som helt allminnelige dager. Jeg sto opp altfor tidlig for å ta meg en 5km gåtur. Jeg liker å bevege meg litt for å holde vekta sånn noenlunde ved like. Det hadde regnet forferdelig i Iguaba Grande samme natten, men det stoppet ikke festglade brasilianere å nyte dagen. Det var haugevis med ungdom som sto og hørte på funk og drakk øl ved 6-7 tiden på morgenen. Hvordan de hadde planlagt å holde ut til fyrverkeriet skulle begynne senere på kvelden skjønte jeg ikke. Hvordan de orka å høre på funk var kanskje et enda større spørsmål. Verre musikk finnes ikke. Jeg var faktisk litt glad at jeg var ferdig med ungdomstiden når jeg gikk forbi dem.

Festglade brasiliansk ungdom. Bilde tatt kl 07.00 på morgenen nyttårsdagen

I parken jeg vanligvis tar mine treningsøkter, det finnes forskjellige apparater der, har kommunen satt opp ei scene der det har blitt spilt konserter gjennom hele jula. Hvem som har spilt vet jeg ikke. Jeg var bortreist i julen. Nyttårsdagen var jeg hjemme og jeg og kona gikk dit for å få med konserten senere på kvelden. Jeg synes musikken var noe høy, men den plaget ikke de tusenvis av folka som var der. Steike for noen folkemengder. Jeg som er introvert og litt sjenert syntes det faktisk ble litt mye. Sandro Martin var en av de som spilte denne kvelden. En dyktig musiker som spilte behagelig sambamusikk det er lett å like. Jeg blir alltid så positivt overrasket at politikerne som styrer får til sånne ting gratis. Ingen inngangsbillett. Alt kostnadsfritt for publikum.

Det ble servert både mat og drikke fra de mange bodene som var satt opp. Det måtte selvfølgelig betales for. Og selv om de fleste drakk øl og drinker holdt jeg meg til ei vannflaske. Da slipper jeg å starte nyåret med hodepine og fyllesyke. Holder man seg unna øl slipper man å bruke disse nedurinerte oransje offentlige toalettene kommunen har satt opp også. Stank noe forferdelig når jeg gikk forbi dem.

Sandro Martin spilte behagelig brasiliansk samba fra scenen

Det var karuseller på området også. Det var gøy å se at barn også kan ha det gøy på denne dagen, og ikke bare voksne. Bildene ble veldig utydelige utover kvelden. Jeg var helt edru når jeg tok dem. Lover

En av de større karusellene

Selve fyrverkeriet ble skutt opp ved midnatt på stranden akkurat som årene i forveien. Jeg la ut et videoklipp på facebooksiden til bloggen. Filen er for stor til å legges ut her så dere får klare dere med et utydelig bilde.

Fyrverkeri på stranden

Da er det bare å satse på at 2023 bringer med seg lykke, kjærlighet, vennskap og alt annet man fortjener.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: