En liten oppsummering av juleferien

Etter en frokost på gjestgiveriet tok jeg en liten spasertur opp i høyden etter veien like utenfor sovestedet. Det er der favelaen i byen ligger. Dette er ikke et sted man skal villede seg i. Høy kriminalitet og mye narkotika. Men jeg fikk tatt bilde i rett naturlig belysning av sola og jeg synes stedet faktisk så koselig ut. Skinnet kan bedra. Stedet er ikke det, ifølge kjensfolk.

Dette er siste dag i byen. Blir litt rart å reise hjem. Selv om det skal bli godt å komme tilbake til Iguaba Grande blir det litt trist å forlate Cachoeiras de Macacu. Jeg kommer til å savne naturen og de folka vi har møtt. Spesielt menneskene vi møtte på restauranten Cantinho do Roça. Det møkkete gjestgiveriet vil jeg ikke savne, men jeg velger å ikke nevne stedet med navn. Fyren som drev stedet var nok mer opptatt av festing i jula enn rengjøring, men han inviterte oss med på juleferingen han hadde med sin familie når de også kom på sovestedet. Han ville også forsikre oss om at musikken de spilte ikke var for høy og spurte om det var greit at de fyrte opp raketter julekvelden. Noe vi selvfølgelig ikke hadde noe imot. Jeg savnet også kaffe om morgenen. Jeg våkner tidlig og når det ikke er tilgang på kaffe er mye av morgenen ødelagt. Blir nok å pakke ned en vannkoker fra nå av.

Litt leit at jeg ikke fikk sett Parque Santa Terra denne gangen heller. Parken er tydeligvis stengt hver eneste gang vi besøker byen. Det var egentlig derfor vi valgte å reise hit. Vi må nok ta turen tilbake en annen gang.

Denne byen skal være kjent for mange flotte turstier og fossefall. Vi prøvde å besøke et sted som skulle ha forlokkende natur, men hele området var helt tomt for folk. Vi lot være å utforske plassen. Blir man slangebitt eller i verste fall overfalt foretrekker vi og ha folk rundt oss.

Vi fikk et stopp på veien hjem for å se en dam som het Poço do Escorrego. Skal ikke påstå dammen imponerte hverken meg eller kona, men vi fikk ihvertfall tilbragt litt tid i naturen på denne ferien. Det ble dog ingen bading.

Poço do Escorrego

Bortsett fra litt bilkø gikk turen hjem greit. Flott føre og fint vær. Da begynner planleggingen til neste tur. Håper vi ses

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: