To imponerende turistattraksjoner i Cachoeiras de Macacu

Våkna etter en grei natts søvn Kunne sikkert fått noen flere timer på øyet, men med tanke på standarden på gjestgiveriet er det ikke så verst at man får sove i det hele tatt. Vi besøkte en flott restaurant der vi tok julemiddagen i går. Cantinho da Roça var et spisested jeg ikke får rost nok. Knallgod mat og en hyggelig matopplevelse pga flotte eiere og betjening. I samme slengen plukket vi opp noen reisetips fra spisestedet. Opptil flere, men vi rekker ikke alle idag eller på denne turen. 2 av de skal vi klare og det er Ruínas da Igreja de Santíssima Trindade og Ruínas da Igreja de São José da Boa Morte. Begge er to tidligere kirker som ligger i ruiner idag og begge stedene hadde fryktelige lange avanserte navn. De hadde også til felles at de ligger et stykke utenfor byen Cachoeiras de Macacu

Som nevnt er området utenfor sentrum av Cachoeiras de Macacu utrolig vakker. Jeg må si denne byen imponerer veldig og jeg reiser gjerne tilbake igjen flere ganger i fremtiden. Da blir det selvfølgelig på et annet sovested. Kanskje vi tar en campingtur? Sove i telt når man er omgitt av flott natur er en reisemåte jeg har lyst til å prøve engang.

Som nevnt må man vekk fra selve sentrum. Kjører man bil og kommer seg utenfor byen er det vakker natur og imponerende landskap. Det er nok steder man kan stoppe på for å ta en kaffe eller en matbit. Jeg elsker å kjøre rundt sånn

Ruínas da Igreja de Santíssima Trindade

Den første turistattraksjonen Ruínas da Igreja de Santíssima Trindade lå veldig bortgjemt til. Jeg trodde vi hadde kjørt feil, men kona sto på sitt. Kartet viser denne veien. Vi fortsatte ferden i ingenstedsland. Vakkert var det der. Mange flotte rancher og småbruk der hestehold var populært. Utrolig varmt selv om det var tidlig. Jeg forberedtet meg på en varm dag, men dette var faktisk ille. Utrolig hullete vei og jeg klarte å kvele motoren pga jeg var for lat til å gire. En uvane jeg har hatt hele livet. Jeg prøvde forgjeves å starte den, men den ville ikke. Latskapen min kostet oss dyrt denne gangen. Varmen var utholdelig og det var heller ingen bebyggelse å se noen steder. Kona i fyr og flamme. Hva er egentlig problemet ditt med den girspaken? freste hun. Jeg mener man sparer tid på å gire minst mulig, men jeg turte ikke si det høyt. Heldigvis startet bilen tilslutt og vi kunne fortsette ferden videre i vakker brasiliansk naturlandskap, dog med en litt mere amper stemning i bilen.

Kirkeveggen passet godt inn i landskapet
Fant skygge under et tre. Fryktelig varmt

Vi kom frem tilslutt. For et vakkert sted. Den gamle kirka som lå i ruiner ga et flott preg mitt i naturlandskapet. Vi ble gående rundt en stund. Tok masse bilder som turister ofte gjør. Jeg hadde nok ikke vist at det tidligere var ei kirke om jeg ikke hadde vist det før jeg dro. Vi var faktisk helt alene her. Ingen andre å se. Kanskje stedet ikke er så kjent eller kanskje folk velger rolige familiemiddager og et par kalde øl i juleferien. Jeg foretrekker å være på reisefot.

Neste stedet var enklere å finne igjen. Da hadde sola forsvunnet og det var litt behageligere å kjøre. Litt svalere i lufta, littegranne vind, men fortsatt varmt. Den litt mer avkjølende temperaturen hadde ikke den dempende effekten på humøret til min bedre halvdel. Jeg hadde håpet på det. Hun var fortsatt litt sur pga jeg kvalte motoren. Ruínas da Igreja de São José da Boa Morte lå ikke så langt unna hovedveien og var en del enklere å finne igjen, uten å nærmest kjøre i stykker skranglekassa av en bil for å komme til.

Ruínas da Igreja de São José da Boa Morte

Det var ikke vanskelig å se at dette var en tidligere kirke. En par dyktige murere kunne enkelt satt opp dette vakre bygget til å skinne opp området. Jeg derimot er nok ikke rette typen. Jeg er født med 10tommeltotter og vet knapt hvordan ei murbøtte ser ut. Gå rundt å knipse bilder derimot, det klarer jeg.

En stor reiseopplevelse å kunne gå inne i sånne bygg

Det spaserte noen høner inne i selve kirka, men de var redd folk. De stakk med engang. Det gjorde ikke den brasilianske vepsen som hadde bygd vepsebol overalt. De summet uansett hvor jeg gikk. Jeg har aldri blitt stukket av en maribondo, og jeg slapp unna de idag også.

Jeg tok hundrevis av bilder av kirka innvendig. Dette var et av de. Vakkert

Det var en fryd og gå rundt på disse stedene vi besøkte idag. Spesielt det siste stedet imponerte stort. Stikk innom disse stedene hvis dere er i Cachoeiras de Macacu. Absolutt verdt et besøk.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: