En imponerende fornøyelsespark med flotte dyr

Sitio Ilha do Lazer er en liten fornøyelsespark som ligger i Araruama. Stedet er en av de største turistattraksjonene strandbyen har, og hva er bedre å bruke helga til enn i en fornøyelsespark? Dit dro vi denne dagen! Det lå litt avsidesliggende til et godt stykke unna sentrum. Heldigvis kjørte vi etter Gps.

Jeg ble positivt overrasket når jeg kom frem. Jeg hadde ikke de store forventningene når jeg putret etter den hullete jordveien, men tvilen forsvant når jeg kom frem. Her var det fint og velstelt. Flott parkering og man kunne t.o.m overnatte på stedet i små hyggelige hus bygd på området. Hadde jeg ikke bodd såpass nærme hadde jeg slått til.

Kostet 45reais pr voksen. Konas lillesøster som også var med fikk halv pris pga alder. Det var litt stress for meg å komme inn. Man måtte faktisk bevise man var vaksinert, noe jeg ikke var. Jeg ble tipset at det holdt bare å si det. Brukte man unnskyldningen at vaksinedokumentet ligger hjemme så gikk det greit. Hvor positivt det er vedrørende smitte og pandemi skal være usagt.

Jeg tror vi alle ble mektig imponert når vi kom inn. Her var det sykt fint. Et velstelt lite inngjerdet område med masse dyr. Noen av de gikk bare rundt fritt også. Det var nok i bassenget vi tilbrakte mest tid. Det var så varmt i været og vi hoppet uti flere ganger. Problemet var dybden på bassenget. Det dypeste stedet var 120 cm. Sikkert for å unngå drukning. Det var flere andre bassenger inne på området også. Vi fikk ikke sjekket ut alle. Deler av parken var midlertidlig stengt. Det var mange barn inne på området. Dette er nok et typisk sted man tar med familien.

Man får enkelt bestilt drikkevarer til en forholdsvis billig penge. Jeg holdt meg til kaffe og vann som resten av følge. Jeg synes selve maten var litt i dyreste laget. 16reais for en minimal porsjon med grillmat med salat. Jeg kunne fint spist 3-4 stk.

Vi leide en kano også, helt uten ekstra kostnad. Det var en liten elv inne man kunne hygge seg i. Det var også satt opp skilt at man ikke kunne bade i vannet. Det hadde de ikke trengt for min del. Det hadde aldri falt meg inn og hoppet uti et så grumsete vann. Padle i kano derimot er en hyggelig aktivitet.

Det var et eget området som var satt av til ballspill som fotball og tennis. Innendørsaktivitetene var bl.a biljard og bordtennis. Vi fikk testet de fleste, men det var fotballspillingen jeg ble mest sliten av. Jeg er nok ingen ungdom lengre.

Vi måtte selvfølgelig hilse på dyrene inne i parken også. Det var flere påfugler som gikk rundt fritt. Den ene var umulig å unngå. En frekk liten tyv som gikk rundt ved bassenget for å stjele mat. Den ble jagd flere ganger av samtlige gjester, men den kom alltid tilbake. Jeg synes den bare var sjarmerende der den gikk rundt og snokte etter mat.

Geitekillingen synes det var fryktelig godt å bli klødd bak øret

Den mest sjarmerende skapningen var kanskje geitekillingen som synes det var så godt å bli klødd bak øret. Selvfølgelig måtte jeg ta meg tid til det. For en vakker skapning.

Grisene sov middag

De dyrene som var mest lik meg selv var nok grisene. De likte best å ligge uten å bevege seg bortsett fra når de kjente lukta av mat. Livet er best når man slapper av.

En påfugl som stolt viser frem fargene sine

Det var flere påfugler inne på stedet og de som ikke likte å henge ved bassenget å stjele mat stilte seg velvillig opp foran kameraet for å bli tatt bilde av.

Høner og ender var det en del av også. Og for de som blir litt sliten i sola kan enkelt finne ei hengekøye under tak for å sove litt i.

Hvis å ligge i hengekøye virker litt i sløveste laget er det nok benker rundt omkring i parken man kan ta seg en 5 minutter. Stedet er både flott og veldrevet og er kun oppe på helgene og helligdager. Ukedagene er stedet stengt pga vedlikehold. God tur

Reklame

2 kommentarer om “En imponerende fornøyelsespark med flotte dyr

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: