Sør-Amerikas giftigste slange

Da kom den. Idag fikk jeg ufrivillig besøk av Sør-Amerikas giftigste slange. Koralslangen skal man ikke spøke med. Høy dødelighet og uten medisinsk hjelp er det 10% sjanse for at man dør den første timen hvis man blir bitt. Man vil med andre ord ikke tråkke på den.

Jeg var en tur på mitt gamle bosted. Jeg har en eiendom i Buzios som må vedlikeholdes. Hagen skal ryddes og klippes i jevne mellomrom og det har i tillegg regna forferdelig en periode. Veiene har vært oversvømt og i den ene leiligheta hadde det kommet inn vann. Leieboeren har forståelig nok vært litt stressa og lekkasjen måtte vi selvfølgelig fikse.

Den giftige slangen derimot kom ikke inn på tomta, men jeg fikk øye på den i nabolaget når jeg kjørte bil. Jeg stoppet bilen og gikk modig ut for å ta et bilde. Jeg er ikke så redd disse slangene lengre. Jeg holdt meg uansett på avstand når jeg gikk ut av bilen. Jeg har tross alt lyst til å leve litt lengre. Den var litt folkesky, men jeg fikk tatt et bilde av den før den kravlet seg rask tibake til bushen. Den likte tydeligvis ikke folk og det er helt greit. Jeg ville ikke ha denne krabbende over føttene mine. Jeg har lest at det finnes slanger som ligner på korallslangen, men jeg synes denne så ut som den ekte etter bildet å dømme. Noen slangeeksperter der ute som kan si om det stemmer?

Når jeg drev og ryddet litt i hagen dukket denne lille krabaten opp også. En edderkopp jeg aldri har sett før. Jeg fikk virkelig nye dyreopplevelser denne dagen. Jeg vet ikke om denne edderkoppen er av den giftige. Det er så mange krypdyr her ettersom eiendommen ikke ligger i sentrum og stedet er omgitt av mye natur.

Jeg synes den var fascinerende og den var vel på størrelsen med en fyrstikkeske. Jeg hadde nok ikke sagt det hvis den hadde satt seg på meg. Det var uansett hyggelig å besøke gamlebyen og si hei til våres gamle naboer. Jeg må nok stikke innom byen oftere, men korallslangen får jeg håpe jeg ikke møter på neste gang.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: