En oversaltet gris som kunne tatt liv!

Vi ble tipsa om en matmesse som ikke lå så langt unna Iguaba Grande. Festival do torresmo er en festival som reiser rundt til forskjellige steder og spesialiserer seg hovedsakelig på gris. Det serveres også diverse øltyper og det skal spilles musikk fra ei scene utover kvelden. Jeg og kona er glad i kjøtt og hvem elsker ikke gris? Bortsett fra noen religiøse grupper vi ikke er medlemmer av.

Festivalen ble holdt i nabobyen São Pedro da Aldeia. En by vi kjenner godt. Området festivalen skal holdes er ukjent for oss. Festen skal rigges til på CEASP (Centro de Abastecimento), et distrubusjonsområde for diverse matprodukter et godt stykke unna sentrum av byen. Jeg har aldri hørt om stedet, eller festivalen for den saks skyld og jeg merka jeg var spent. Det skulle t.o.m en mesterkokk jeg ikke helt husker navnet på for å kokkelere på området. Dette kan fort bli en bra dag dette.

Vi dro avgårde ganske tidlig. Kona var sjåfør dit og sa klart ifra at jeg måtte kjøre på tilbaketuren. Hun hadde nok planlagt å ta noen kalde øl i forveien, selv på en Søndag. Det er lov og jeg klaget ikke. Tydeligvis var hun såpass øltørst at hun endte opp å kjøre i feil kjørefelt og jeg måtte ta tak i rattet for å hindre en frontkollisjon. Tankene var tydeligvis et helt annet sted. Vi kom tilslutt helskinnet frem.

Det var gratis parkering og en parkeringsvakt som kjørte rundt på moped guidet oss mellom to biler der han mente vi skulle lukeparkere. Gikk på andre forsøk.

Jeg synes det var en liten festival. Det var ikke mange bodene det solgtes mat og øl fra. Jeg trodde den skulle være noe større. Maten de solgte var helt forferdelig dyr. Noe jeg hadde en mistanke om på forhånd. Det var noe klaging på Facebook fra gjester som mente prisene var hinsides. Og det stemte. Vi betalte 55reais for en veldig lite porsjon med gris. Kona tok en choop til 18reais, fra et lite pappbeger. Sitteplassene var ihvertfall greie nok. Det begynte å blåse litt kaldt og været snudde. Dette var egentlig en litt bortkastet tur. Kjøttporsjonen vi spiste på deling var så nedsaltet så jeg endte opp med å drikke 4vannflasker i etterkant. Skulle tro kokken hadde som mål å gi oss et slag eller hjerteinfarkt. Kansje de saltet ihjel maten for å få oss til å drikke mer overpriset øl? Eller kanskje han mesterkokken som skulle komme ikke orka stå ute å grille grisen i det ganske kalde været? Uansett hva det var, den grisen var nesten uspiselig. Ettersom prisen var så høy tvingte jeg fortsatt i meg porsjonen.

Det var en ting som reddet denne dagen og det var distribusjonssenteret for mat festivalen ble holdt på. De fleste av lokalene var stengt, men en butikk var oppe denne søndagen. Ei snakkesalig dame som solgte bakeriprodukter til bakeriene rundt omkring. Jeg fikk kjøpt meg utrolig billig gjær og pão de queijo mel og litt andre billige varer. Øl serverte hun også til stor glede for min bedre halvdel. Prisen på drikkevarene hos den dama var billigere en på matbutikken vi handler på i hjembyen. Helfigvis for meg solgte hun vann til en billig penge. Den ihjelsalta grisen kostet meg et par vannflasker på det stedet også. Det senteret skal jeg tilbake til for å sjekke ut nærmere da alt er oppe. Der tror jeg man kan gjøre mange bra kupp hvis man kjøper inn litt store partier. Selve matfestivalen kunne vi kanskje spart oss for.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: