Ponta do Alcaria – Ei naturperle ved vannet

Ponta do Alcaria er et flott sted det visstnok skal være lekende lett å ta gode bilder pga stedets flotte natur. Denne turistattraksjonen ligger i strandbyen Arraial do Cabo og ifølge mange anmeldelser som ligger ute på nettet har folk bare positive ting å si om stedet. Jeg merker jeg er spent, og jeg har også høye forventninger til området. Ofte kan det være negativt. Plutselig blir man skuffet. Det ligger ved siden av den store lagunen Lagoa de Araruama og faktisk ikke så langt unna Praia Seca som tilhører Araruama. Det stedet besøkte jeg for litt siden. Nå er det tid for en ny plass som skal utforskes.

Jeg har hatt stedet i bakhodet lenge og dette er dagen vi skal reise dit. Jeg er så spent. Kona er litt mere lunken til stedet. Vi har fartet litt mye rundt i det siste så hun begynner kanskje å bli litt sliten. Men så lenge jeg var sjåfør fikk jeg henne med på turen. Kanskje spanderer jeg en kald en på veien dit også. Vi får se. Jeg synes ofte bare å kjøre rundt i Brasil er spennende. Det dukker alltid opp ting å se selv om trafikken kan være litt hard til tider. Jeg nyter kun bilturer i småbyer og landsbygda. Store byer blir litt for stressende.

Jeg tok feil avkjørsel flere ganger for å komme meg på riktig sted når jeg kom frem til tettstedet området ligger ved. Avstikkerveien var veldig kronglete og veien helt sinnssyk dårlig. Jeg var litt redd for å fortsette bortetter den smale jordveien som på steder var dekt av gjørme og vann. Nabolaget var uansett ikke av de beste jeg har sett så det var lite å foreta seg der også. Vi tok sjansen. Veien ble faktisk ikke bedre heller. Den ble mye verre og jeg var livredd for å kjøre meg fast. Jeg kjører en 1l Chevrolet som ikke er det beste fremkomstmiddelet selv om veien er bra, og denne var langtfra det. Kona var totalt nervevrak når vi kom frem, men vi kom ihvertfall frem, utrolig nok. Det er de lengste kilometerne jeg har kjørt på lenge. Bilen var sterkere en jeg trodde. Den slang litt i gjørma og begynte å spinne litt der det var altfor mye sand. Tok jeg derimot fart kom den seg frem, men ikke alltid med like god margin.

Kona ble helt betatt av stedet. Vannet var stille og naturen var upåklagelig. Fint sted for barn. Man kunne i tillegg finne naturlige stier man kunne gå ut i vannet og jeg så noen mennesker som gjorde nettopp det. Jeg synes stedet var veldig likt Praia Seca stranden og jeg hadde kanskje forventet meg noe annet. Litt bedre utsikt ihvertfall. Jeg begynner å bli kresen nå. Bildene ble ikke av de vakreste. Det var ikke sol og blå himmel denne dagen.

Jeg ble fortsatt solbrent på armene. Det enste stedet jeg ikke hadde brukt solkrem. Rart, jeg bruker da aldri å bli solbrent der når det knapt er sol. Vi ble ikke så lenge. Sulten meldte seg og selv om vi hadde med både frukt for å spise i sekken, og rikelig med vann dro vi for å innta en bedre middag i stedet. Den tok vi ikke i nabolaget like ved pga den lave standarden. Vi dro tilbake til Praia Seca. Det området er en del vakrere. Her er en link til til den plassen for de som vil lese mer : https://brasilbloggen.com/?p=4705

Ps : Du trenger ikke reise til Ponta do Alcaria med nyvasket bil. Du ender garantert opp med å måtte vaske den en gang til.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: