Et flott restaurantbesøk og et lite reisetips

Casa do Flor er et lite gammelt hus som ligger i byen Sao Pedro da Aldeia. Byen har ikke de store turistattraksjonene, men Casa do Flor er et av dem. Huset er fra 1912 og ble bygget av en kunstner ved navn Gabriel Joaquim dos Santos. Det spesielle med huset er at det er bygget av søppel som knust keramikk, bestikk, knust glass, ødelagte fliser og alt annet rart mannen fant i søpla.

Huset ligger et godt stykke unna sentrum, og det befinner seg ikke i det aller beste nabolaget. Det er nok greit og ha med seg noen kjentfolk hvis man skal ta turen. Jeg tok med kona og hennes lillesøster og vi dro dit på dagtid pga stedets åpningstider. Til min store forargelse var jo stedet stengt pga vedlikehold når vi kom frem selv om åpningstidene på internett sa noe annet. Intet nytt under solen. Sånne ting har skjedd mange ganger før og jeg merker jeg blir like skuffet hver gang. Jeg fikk tatt et par bilder på avstand utenfor huset, i duskregn og i dårlig vær. Jeg synes egentlig ikke stedet virket så veldig innbydende uansett. Jeg trodde bygget hadde vært en god del større.

Det finnes en ting som hjelper når ting ikke går etter planen og det er mat. Vi har vært innom et sted før i Sao Pedro da Aldeia og det er et stort fiskemarked som ligger etter hovedveien. Vi tok turen dit. Mitt i fiskerestauranten er det en liten restaurant som friterer eller steker fisken man kjøper i en av de flere fiskebodene som holder til i bygget.

Vi kjøpte 1kg med reker for 30reais og det kostet 18 reais for å fritere de. Med tilbehør og et par øl kom måltidet på totalt 108 reais. Kanskje ikke den billigste middagen, men den holdt til 3personer. Det ble også en fantastisk matopplevelse og flott service. Det tok noe tid før vi fikk bordplass. Dette er nok et populært sted. Tipsen ble i tillegg lagt på automatisk på regningen så man slapp å tenke på hvor mye man skulle gi ekstra til betjeningen, som forøvrig ga en flott service. Maten smakte i tillegg himmelsk og jeg kommer nok tilbake på dette stedet. Ølen som står på bordet var det forresten kona mi som drakk. Jeg holdt meg til vann. Jeg var tross alt sjåfør.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: