Praia Seca- En liten brasiliansk turistperle

Jeg kjøpte et reisehefte for lenge siden på en bruktbutikk i Iguaba. Jeg har lest deler av den og jeg plukket opp et reisetips at Praia Seca som ligger i Arraial do Cabo var et sted man burde besøke. Stranden ligger på andre siden av lagunen byen Araruama ligger inntil. Man trenger heldigvis ikke svømme over vannet for å komme dit. Det går selvfølgelig en bilvei rundt vannet og Praia Seca ligger 15 minutter med bil unna sentrum av byen Araruama.

Praia Seca ligger inntil Lagoa de Araruama på den ene siden og Atlanterhavet på den andre siden. Lagunen har stille vann med ingen bølger, mens der havet befinner seg er det dypt med høye bølger. Og naturen på stedet, den er helt uslåelig.

Praia Seca

Jeg var sjåfør og det var sol og blå himmel. Perfekt dag for vakre bilder, bading og kanskje et par kalde øl. Denne gangen husket jeg solkrem også. Det er ingenting som er mer ødeleggende enn å bli solbrent.

Baren vi kjøpte mat og drikke fra

Jeg ble positivt overrasket over nabolaget stranden lå i. Det var som å komme til en ny by. Flotte parker, flotte hus og enkelt å finne steder å spise. Stranden var i tillegg utrolig vakker og det tok ikke lang tid før vi fant oss en parasoll ved en liten flott bar der man kan bestille noe forfriskende drikke. Det var utrolig varmt i været og da må man ha noe avkjølende. Jeg synes vannet var mye mer krystallklart enn det er mange steder i lagunen forøvrig.

En sjarmerende selger

Det dukket opp en selger som solgte fisk fra en liten båt. Han var ikke edru og sang og drakk øl mens kundene kom en etter en for å kjøpe fisk. Han solgte saltede nøtter også, og vi kjøpte det av han mest fordi fyren var så gøyal og sprudlende. Dette var nok en av de gode selgerne som virkelig hadde glimt i øyet og salgstalene i orden. Alltid gøy å møte nye folk når de er av den positive arten.

Atlanterhavet og stranden Praia da Pernambuca

Det dukket opp en ferge også som dro frem og tilbake fra Araruama sentrum og trygt fraktet klienter over den store lagunen. Etter en lang stund på stranden var det å gjøre opp regningen. 125reais for mat og drikke for 2personer. Helt klart verdt det og dagen ble fantastisk. Vi tok en liten snartur av motsatt side av stranden og lagunen med bilen. Det tok ikke mange minuttene for å komme til selveste Atlanterhavet. Det blåste mye friskere der og temperaturen var noe bedre. Det stoppet med uansett ikke fra å ta meg en liten dukkert. Ta turen til Praia Seca hvis dere noenganger er i området. Helt klart verdt å stikke innom.

Reklame

En tanke om “Praia Seca- En liten brasiliansk turistperle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: