Hva hjelper mot psoriasis?

Jeg må si jeg liker meg mer og mer i denne lille landsbyen vi flyttet til. Vi skal som nevnt i et tidligere innlegg ikke bo her mer en 3mnd før vi legger ut på en langtur vi har planlagt. Jeg gleder meg til den reisen, men det blir nok en litt vemodig følelse å pakke ned de få tingene vi har for å si farvel til denne landsbyen. Jeg liker meg så godt her. Sikkert fordi jeg har fått en så god rutine på hverdagen.

Jeg startet dagen med en treningsøkt i fellesparken. Den har jeg brukt flittig i det siste. Formen er fortsatt ikke av den beste, men jeg er ihvertfall godt i gang. Jeg driver ingen fitnessblogg uansett så jeg tar det ikke så seriøst. Jeg har lett for å sitte for mye stille med film, bøker og skriving så jeg synes det er viktig å bevege seg noe. Jogge er jeg for lat til, men litt styrketrening i fellesparken det har jeg foreløpig energi til. Etter treningstimen som egentlig varte en halvtime dro jeg ned til lagunen.

Jeg har slitt litt med psoriasis i hodebunn, et problem jeg får i perioder. Jeg leste et sted å bade i saltvann hjelper. De som kjenner til hudsykdommen vet kanskje at det klør i perioder, og jeg hadde naturligvis en del skrapte sår fra neglene etter intens kløe en periode i forveien. Jeg hoppet uti vannet som forøvrig var overraskende kaldt, men jeg kom meg under vannet. Ettersom lagunen har veldig høyt saltinnhold begynte det å svi noe forferdelig i hodebunn på veien hjem. Spaserturen på litt over en km virket som nærmere en mil med den forferdelige svien i hodebunn. Det virket som jeg nettopp hadde fått 100 vepsestikk i hode.

Jeg kom meg helberget hjem for å hive meg i dusjen. Det hjalp på sekundet og smertene ga seg med en gang. Huden virket mye friskere etterpå også. Jeg må nok ta flere sånne bad, men da uten åpne sår i hodet. Man skal forresten alltid ta seg en dusj rett etter han har vært på stranden så man ikke drar inn sand som har festet seg på føtter, kropp og klær rundt omkring i huset. Det tok en stund før jeg skjønte det når jeg bodde hos andre folk i Brasil til å begynne med. Jeg tror noen av de ble litt fornærmet når de måtte vaske huset etterpå. Men hva visste jeg om strandlivet som kom fra kalde nord. Det er derfor mange brasilianere har en dusj utenfor huset. For å vaske av seg sanden før man går inn. Da lærte dere brasilelskere forhåpentligvis noe nytt.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: