Rio Bonito – For en vakker liten brasiliansk by

Idag skal vi til et helt nytt sted. Rio Bonito er en kommune i delstaten Rio de Janeiro med 67 201 innbyggere. Jeg har aldri vært det før, men stedet ligger ikke så langt unna der vi bor. Da blir det en biltur dit for å bli kjent med den lille byen. Vi dro ut på en Søndag og måtte betale 24.50 reais i bom. Det var vist dyrere på helga. Notert, hvis byen imponerer tar vi turen på en vanlig hverdag nestegang. Jeg kan ikke fordra bompenger.

Vi ble overrasket, min kone og jeg. Rio Bonito var faktisk en veldig sjarmerende liten landsby. Det er lett å like seg her. Når det er Søndag er jo det meste stengt og byen var helt fri for folk. Bra, jeg er både folkesky og introvert så dette er mitt i blinken for meg. Byen er nok ikke et kjent sted for turister og det er en typisk by man bare kjører forbi.

Det var utrolig varmt og klamt i været og deler av himmelen var dekket av mørke skyer. Vi slapp unna regnet, men t-skjorta ble gjennombløt av svette uansett. Det er litt ubehagelig med klær som klistrer seg til kroppen når man går rundt for å utforske et nytt sted. Litt regn hadde heller hvert å foretrekke. Dette er tropevarme på det aller varmeste. Byen har ikke noen strender eller hav den ligger ved siden av heller. De byene får ofte litt sval vind fra havet som kan virke dempende på varmen.

Rio Bonito er en typisk liten småby man bare kjører rett forbi. Motorveien går gjennom selve byen og de fleste gidder nok ikke stoppe på dette stedet. Jeg har selv passert stedet i bilen uten å tenke på engang å ta et liten tur hit. Det burde jeg definitivt gjort tidligere, men for all del, jeg har fortsatt nok tid til å bli kjent med denne lille bygda.

Jeg hadde sett ut et sted på kartet som het Praca do Green Valley. Vi dro dit hovedsakelig fordi stedet har blitt så godt omtalt av andre besøkende. Og det skjønner jeg godt. Utrolig imponerende sted som det var enkelt å slå ihjel noen timer på. En stor fellespark der man kommer nærme naturen. Vi var ikke alene, men også mange andre hadde tatt turen dit. Når jeg reiser og besøker sånne plasser som Praca do Green Valley synes jeg det er så rart innbyggere klager i hytt og pine og mener at kommunene ikke gjør noe som helst. Politikerne har ikke spart på penger når det gjelder vedlikehold på dette stedet. Nabolaget rundt var fint også. Masse flotte hus omgitt av enda flottere natur. Rio Bonito ligger i en liten dal og stedet er dekket av høye fjell. Sånne steder blir så utrolig mye mere sjarmerende med engang. Jeg og kona brukte god tid i denne parken. Vi kjøpte en forfriskende acai, en type søt iskrem som er populær i Brasil. Litt for søt for min egen del, og jeg har jo den evigvarende kampen mot vekta i tillegg. Kona som er slankere kan spise med god samvittighet. Det var også en annen flott park ved siden av Praca do Green Valley, men den var stengt av med en stor grønn jernport med tykke kjettinger. Tydeligvis ville ikke kommunen at man skulle ta seg inn på det naturområdet, men det så utrolig fint ut når jeg tittet gjennom metallgitteret på den doble ståldøra.

Igreja de Nossa Senhora da Conceição- Ei imponerende kirke som troner over byen

Etter å ha slått ihjel litt tid i parken hadde kona allerede funnet et nytt sted man burde besøke. I selve sentrum av byen ligger det ei kirke ved navn Igreja de Nossa Senhora da Conceição. Disse brasilianske kirkene har alltid så lange navn, men du verden så flott mange av de er bygget. Denne kirka var intet unntak. Det eneste skåret i gleden var at den ikke var åpen. Noe som er rart ettersom det var Søndag. Det var uansett en reiseopplevelse å se så flott arkitektur og når det i tillegg var en flott park foran den med religiøse statuer og benker å sitte på ble det til at vi fikk brukt opp litt tid der også. Den parken het Praça Fonseca Portela. Når jeg sto på toppen på kirketrappa var det virkelig en flott utsikt man fikk over byen. Utrolig synd at selve kirka ikke var oppe. Jeg fikk en Deja vu følelese når jeg gikk rundt på kirkeområdet. Jeg følte at jeg hadde vært der før. Det har jeg ganske bestemt ikke og hvor den følelsen kom fra vet jeg ikke. Kanskje det er kirkens byggemåte som fikk meg til å minne meg om en annen en? Jeg har reist og besøkt så mange plasser i Brasil så man kan gå litt i surr.

Vi må nok reise tilbake igjen hit. Jeg har allerede sett ut flere steder man kan besøke her. De stedene får vi ha til gode. Denne dagen virkelig fløy av gårde og det har allerede vært på tide en god stund å bytte den gjennomsvettede t-skjorta som begynner å stinke for de få folka jeg passerte denne søndagen i Rio Bonito.

Ei flott majestetisk skole som ligger i byen. Den måtte jeg forevige med et bildet
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: