Et nedbrent slavebygg i Araruama

Museu Arqueológico de Araruama er et gammelt museum i byen Araruama. Vi bor ikke så langt unna byen og ettersom jeg elsker gamle bygg som inneholder mye historie måtte jeg bare ta med meg kona for å besøke stedet. Jeg leste på nettet at museet er stengt pga brann og det har ikke vært oppe siden 2007. Altså en liten evighet siden. De siste folka som var inne i bygget var visst brannmenn i 2013. Selv om det ikke er åpent for å gå inn kan det fortsatt være et interessant sted å besøke.

Bygget har en ekkel historie bak seg. Det var her slavehandelen foregikk. Dette var siste stoppested for de afrikanske slavene før de ble solgt til rike handelsmenn for å jobbe seg ihjel. Før brannen da bygget var åpent var det i tillegg et indianermuseum. Dumt det ikke er i drift nå idag. Jeg koser meg når jeg ser hva slags gjenstander indianere brukte til å jakte og drepe med, og om de mange merkelige ritualene deres. Jeg besøkte et annet museum i Iguaba Grande som hadde mye gøy informasjon om de menneskene. Linken er her : https://brasilbloggen.com/?p=4538

Jeg var sjåfør og med Gps var det lett å finne igjen. Det store bygget lå helt inntil hovedveien som knytter Araruama med nabobyene Rio Bonito og Rio de Janeiro. Forferdelig stygg trafikk synes jeg. Jeg er en lusekjører og skaper kø de fleste steder. og her var intet unntak. Jeg får skylde på den lille bilen. Det er en 1l motor og den liker å ta det med ro.

Når jeg fikk parkert bilen og jeg fikk roet ned nervene etter en biltur der jeg skapte kø og ble tutet på utallige ganger var det endelig ut å strekke litt på beina. Etter noen minutter i frisk luft hadde skjelvingene på hendene roet seg og jeg og kona var klare for å utforske stedet.

Det var et stort området og det var enkelt å finne parkering. En skole var det der også som var oppe. Vi gikk selvfølgelig ikke dit. En middelaldrende mann som springer rundt en barneskole er like lite sosialt akseptert i Brasil som andre steder.

Selve museet eller det tidligere slavebygget var helt enormt. Vi gikk rundt bygget nysgjerrige som vi var, og både jeg og kona ble helt målløse. Bygget var enormt og jeg følte meg litt liten når jeg gikk rundt det. Vakkert var det også, selv om jeg selvfølgelig hadde slavehistoriene i bakhodet når jeg gikk der. Velstelt utenfor og hele området var dekt av fabelaktig natur. Det er tydeligvis noen som tar seg bryet å klippe både buskene og gresset som ligger rundt det majestetiske gamle bygget. Utrolig synd det ikke er åpent for å gå inn. Jeg hadde villig betalt hva det måtte være for å få et bein innenfor.

Vi ble sittende en god stund på en av de vakre benkene som var satt opp utenfor. Jeg tror de var i massiv stein. Jeg gikk helt febrilsk rundt og knipset bilder. Jeg har lett for å bli litt for entusiastisk og oppspilt når jeg oppdager sånne steder, til både latter og fortvilelse noenganger for kona.

Jeg synes det er rart at kommunen, som jeg antar vedlikeholder hageanlegget og bygget utenfor, bruker tid og penger på dette stedet hvis de ikke har tenkt å åpne det engang i fremtiden. Jeg synes det uansett ble en liten reiseopplevelse å bare få se det utvendig. Hvis du befinner deg i Araruama, den lille strandbyen som ligger et stykke unna Rio de Janeiro, er det umulig å ikke kjøre forbi bygget en gang eller to. Stikk innom der hvis dere noengang er i området. Helt klart verdt et lite besøk

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: