Hva hjelper hvis man er støl?

Jeg tok jo en liten treningsøkt i går og idag når jeg våknet klarte jeg knapt å bevege kroppen. Flere som har opplevd det samme? Jeg leste en gang at et godt tips mot stølhet er å bevege kroppen så den blir litt varm så verkinga gir seg. Det var nettopp det jeg gjorde denne dagen i Iguaba Grande. Det var såpass med sol, som det ofte er i denne landsbyen i Brasil så å få kroppen varm er en enkel oppgave med en liten spasertur under himmelen. Om det hjelper noe særlig for den verkende overkroppen gjenstår å se. Tror ikke denne treninga er så sunn som folk skal ha det til. Kjennes ikke sånn ut nå idag.

3 hester på bildet. Klarer du å se alle?

Jeg tok meg en ganske lang gåtur. Jeg hadde ikke planlagt turen og etter et godt stykke hadde jeg kommet frem til et helt nytt nabolag. Det var et flott sted. En blanding av småhusbebyggelse og fin natur. På et stort ubebygd område sto det å beita noen hester. Hester er et populært dyr i denne byen og jeg har sett samtlige som fortsatt bruker dyret til både fremkomstmiddel og til å frakte ting. De er vakre bare å se på i tillegg og jeg har lett for å gå bort til de for å klappe på dem.

Bar åpen tidlig på morgenen

Nabolaget het Iguabela, og bela betyr vakker. Jeg er enig, det var vakkert her. Vakrere enn i selve sentrum som ser litt falleferdig ut. Ihvertfall enkelte bygg. Når jeg gikk rundt på stedet klarte jeg det sjakktrekket å ta på meg en svart t-skjorte, og de fleste vet at den fargen varmer mer i sola. Jeg gjør nok ikke den feilen flere ganger, ihvertfall ikke på en stund.

Utsikt over nabolaget

Selv om barene var oppe tidlig så jeg en og annen som satt og nippet til en kald øl. De er glade i øl i dette varme land. Jeg også, selv om det blir lengre og lengre tid mellom ølglassene. Jeg blir eldre som alle andre, å ligge fyllesyk i flere dager frister mindre og mindre. Man blir så lite produktiv i tillegg. Politibiler som patruljerer ser man til alle døgnets tider i Iguaba Grande. Det er nok en grunn til at byen er trygg for beboere. Her er det liten kriminalitet imotsetning til mange andre byer i Rio de Janeiro. Kanskje jeg kjøper meg ei lita tomt her i fremtiden? Etter spaserturen var det på tide å komme seg hjem og jeg synes egentlig stølheten ble enda verre. Kanskje det hadde vært best å bare holdt senga.

Reklame

2 kommentarer om “Hva hjelper hvis man er støl?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: