Nå står jeg på hellig grunn

Jeg befinner meg fortsatt i Iguaba Grande. Det er en fin liten landsby, men at det er mangel på turistattraksjoner her er nok ingen overdrivelse. Jeg har lest litt om byen i det siste og det dukket opp et sted som het Monte das Oliveiras. Monte betyr haug og det skal visst være et slags hellig sted som ligger litt i høyden. Det så ut som et interessant sted på bildene som dukket opp når jeg søkte på internett på ting man burde gjøre i Iguaba Grande. Monte das Oliveiras er et sted folk reiser for å be. Jeg er på ingen måte religiøs, men at sånne hellige området kan være interessante å sjekke ut det synes jeg. Kanskje kan jeg lære litt mer om religion i tillegg. Lærdom og kunnskap får man aldri nok av.

Det hellige stedet ligger inne i Parque Ecologico Celia Barbosa da Silva. En fellespark jeg skrev om i forrige artikkel. Kan lese om den her : https://brasilbloggen.com/?p=4607

Det var en flott tillaget sti bygget av brostein som førte meg oppover berget. Fint og ryddig laget med flott natur på begge sider av stien. Her har de virkelig gjort en god jobb. Det var også satt opp forskjellige skilt. Små vers tatt ut fra bibelen, selvfølgelig på portugisisk. Jeg klarte enkelt å tyde all teksten. Det tok ikke mange minuttene før jeg kom meg opp på toppen så man trenger ikke være i god form for å komme for å be. Det tok ikke mer enn 5minutter å komme seg dit. En spasertur de fleste klarer. Det var fint å ryddig der også. Et lite området med sitteplasser og en stående bokholder der sannsynligvis en foredragsholder leser fra bibelen titt og ofte. Jeg merket ingen tilknytning til noen guder når jeg sto der alene, men nå er jeg ikke religiøs heller. Man må vel be og tro for at noen der oppe skal høre deg? Det ble uansett en fin tur i varmen og hvis man først er i parken så er det dumt å ikke ta den lette turen opp på toppen.

Jeg måtte ta turen dit alene. Kona er ikke interessert i å følge meg til sånne religiøse steder. Litt synd egentlig. Jeg tror hun hadde likt dette sjarmerende området. Man trenger ikke være religiøs for å ta turen så hvis noen tilfeldigvis er i Iguaba Grande på ferie er det bare å stikke dit.

Reklame

2 kommentarer om “Nå står jeg på hellig grunn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: