Favorittkafe

Det finnes vel ikke noe stort bedre enn å sløve på en cafe? Jeg har allerede funnet mitt favorittsted i Iguaba Grande. Jeg har vært her en stund så det tok lang nok tid før jeg fant stedet. Men når man venter på noe godt venter man ikke forgjeves er vel et kjent uttrykk. Stemmer bra og jeg har vært der utallige ganger den siste tiden. Det står alltid en eldre herremann ved inngangen for å ønske deg velkommen. Sannsynligvis eieren. En sympatisk mann som alltid yter god service. Det er så sinnssykt billig på stedet også. En kaffe for 2 reais. Mange steder koster det 5 ganger prisen. Nesten så jeg ikke trengte å kjøpe min egen kaffetrakter til leiligheten. Men stedet er tross alt ikke døgnåpent og jeg må ha påfyll av den sorte drikk flere ganger om dagen. Til kaffen tar jeg alltid pao na chapa, en brasiliansk toast det skal godt gjøres å spise kun en av. Kona tar alltid en kake til kaffen, av den sunne sorten. Kona jobber alltid med mobilen. De har selvfølelig wifi her. Jeg føler mobilbruk har tatt over mye av det sosiale livet de siste årene. Flere som føler det samme?

Etter kaffen bruker jeg alltid å ta en rusletur i nabolaget. Området er fint det. Lett å slå ihjel tid på stedet. Det ligger en liten sjarmerende plantebutikk her. Jeg har vært innom den noenganger. Brasil har mange sånne små butikker som selger ting til hagen. Hvis jeg skaffer meg en tomt i byen i fremtiden skal jeg innom for å handle meg noen trær.

Øverst i veien troner kirken som skuer over området. Den har ikke vært oppe de gangene jeg har vært her. Den er ikke så vakker heller som kirker ofte er. Jeg har ingen anelse om hva slags religion bygget tilhører. Det finnes så utallige religioner i dette landet som stammer fra hele verden pga landets flerkulturelle folkeslag. Det er nesten umulig å sette seg inn i alle disse forskjellige gudene. Ikke interesserer det meg så mye heller selv om folk får tro på hva de vil. Om ikke lenge skal jeg reise til et ny severdighet Iguaba Grande har å tilby. En flott park som ligger et stykke unna sentrum Det stedet er jeg litt spent på å se. Følg med i neste artikkel for bilder og tekst.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: