Matmesse i Iguaba Grande

Det ligger en stor fellespark litt bortenfor det jeg bor. Denne dagen hadde jeg faktisk planlagt å stikke dit for å trene på en av de flere treningsapparatene som befinner seg på stedet. Skal man kvitte seg med noen overflødig kg må man nok være litt mer aktiv enn jeg har vært i det siste. Det var grått i været i tillegg, en perfekt dag å tilbringe ute. Det har vært sykt varmt i det siste. Noe som har påvirket både søvn og matlyst. Sommeren i Brasil, spesielt i strandbyene i delstaten Rio de Janeiro har en ekstrem varme i perioder, og vi har nettopp forhåpentligvis lagt en sånn periode bak oss. Denne dagen var det svalt og godt ute.

Jeg tror ikke han her likte å bli tatt bildet av.

Når jeg kom frem til parken var det satt opp en haug med telt der som folk solgte forskjellige frukter og andre ting fra. Jeg er jo ikke så kjent her enda, men hver eneste Torsdag er det matmesse i parken. Det passet meg egentlig bra. Da hadde jeg en gyldig unnskyldning for ikke å trene denne dagen. Prisene var ikke så ille heller. Bare så innmari dumt jeg var helt blakk den dagen så jeg hadde ikke mulighet til å kjøpe noe. Heldigvis for meg er dette et sosialt fenomen som forekommer en gang i uka så jeg får komme tilbake neste gang for å handle litt.

Mange av selgerne solgte varer fra en diger gammel varebil også. Jeg synes de bilene er så sjarmerende og det hadde vært gøy å kjøpe en en gang for å bygge den om til en campingbil og cruise rundt i Brasil. Det får bli med drømmen foreløpig. Jeg må pent nødt til å klare meg med den lille bilen jeg har pga en slunken lommebok. Kanskje jeg også skal begynne å selge frukt på denne matmessen i fremtiden?

Jeg tipper mange av disse selgerne kommer fra gårder og selger varene de selv dyrker. Jeg vet dog ikke om lønna er så bra. De begynte å pakke ned teltene ved 14.00 tiden, noe jeg synes var veldig tidlig. Ifølge en selger jeg kom i prat med var det veldig dødt denne dagen. Jeg lovet å komme tilbake neste gang for å handle noe fra han. Et løfte jeg har tenkt å holde. Da skal jeg også ta med min bedre halvdel. Shopping er litt mer gøy når man har med ei dame, selv om turen som oftest blir litt mere kostbar også.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: