Middag til 20kr

Jeg har jo ikke noe kjøleskap i leiligheten, og til nå har både jeg og kona overlevd godt uten. Det er jo litt tungvint å måtte gå ut flere ganger om dagen når man skal spise. Heldigvis kan man få billig og god mat i Brasil de fleste steder.

Frokosten tar jeg alltid på nærmeste bakeri. Jeg har allerede blitt en stamgjest der. De vet allerede hva jeg skal ha. Brød, pålegg og 2 kaffekopper. Gudene vet hvor mange kaffekopper jeg stikker dit og kjøper på en dag. Jeg merker jeg blir litt flau over hvor mange kopper jeg drikker, men noen vaner skal man vel ha. En kopp koster ikke mer en 1.50 reais eller under 3kr. Grei pris.

Middagen tar jeg alltid på et lite sted i sentrum som ligger 1km fra huset. Akkurat en passe gåtur i den brasilianske varmen. Byen Iguaba Grande er utrolig varm synes jeg. Den ligger litt for langt unna havet så det er litt mindre vind her som avkjøler.

Det koster ikke mer enn 10reais (20kr i norske) for en komplett middag jeg alltid tar med hjem fra en liten restaurant som heter O Beco. Porsjonene er store i tillegg og man holder seg mett lenge. Restauranten i seg selv er altfor liten og trang og alltid full av folk så jeg foretrekker å ta med maten hjem. Jeg er folkesky og i tillegg når det er såpass varmt så liker jeg å ta maten i stille omgivelser uten å kjenne lukta av svetten til sidemannen.

Dette er nok det billigste spisestedet i byen og Jeg trenger aldri å vente mer enn 5min på porsjonen heller, og maten er knallgod og menyen variert. Det er ikke alltid jeg vet hva jeg bestiller, men jeg har enda til gode å få noe uspiselig. Maten tar jeg som nevnt hjemme. Jeg har ingen stoler eller matbord så alt foregår på madrassen vi sover på. Det enkle er ofte det beste.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: